Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022

Novartis: Έρχεται εβδομάδα εξελίξεων;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Novartis: Έρχεται εβδομάδα εξελίξεων;

Η εβδομάδα που ξεκινά αύριο  μπορεί  να «βγάλει» εξελίξεις  στην υπόθεση Novartis όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα τα οποία ελέγχονται για τυχόν  εμπλοκή τους σε παράνομες πρακτικές προώθησης των προϊόντων της φαρμακοβιομηχανίας  στην ελληνική αγορά με συνέπεια τη ζημία του Δημοσίου κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αρχειοθέτηση ή δρομολόγηση της διαδικασίας κλήσης

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές πρόκειται για το μόνο «κενό» διάστημα πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος εν όψει των  βουλευτικών  εκλογών της 7ης Ιουλίου  κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα να κλείσει η δικογραφία είτε για όλα είτε για κάποια από αυτά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο: αρχειοθέτηση ή δρομολόγηση της διαδικασίας κλήσης τους με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Κατά τις ίδιες πηγές, όταν προκηρυχθούν οι εκλογές  τα «μολύβια θα κατέβουν» όπως έγινε και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές-δημοτικές, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι η δικαιοσύνη εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια.

Ως γνωστόν η δικογραφία έχει μπει στο αρχείο για τους Ευάγγελο Βενιζέλο,Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Αλέξανδρο Λυκουρέτζο, ενώ «ανοιχτή» παραμένει προς το παρόν για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον επίτροπο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη. Ο πρώην υπουργός  Ανδρέας  Λοβέρδος έδωσε την περασμένη Πέμπτη εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων ενώ τις επόμενες ημέρες έχει κληθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας Μάριος Σαλμάς για την υπόθεση που αφορά τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις. Ο κ. Σαλμάς έχει κληθεί για τις 3 Ιουνίου με πληροφορίες από το περιβάλλον του να κάνουν λόγο για αίτημα από πλευράς του μίας  ακόμη ολιγοήμερη προθεσμίας που προτίθεται να ζητήσει  προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που κατ΄αυτόν αποδεικνύουν πως δεν έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Κι αν για τα πολιτικά πρόσωπα η έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς προχωρά «μετ΄εμποδίων» λόγω εκλογών, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα μη πολιτικά που συνεχίζεται κανονικά. Ήδη έχουν λάβει κλήσεις για εξηγήσεις όλοι όσοι φέρονται να προέκυψε εμπλοκή τους από τα έως τώρα ευρήματα της προκαταρκτικής,  με τους περισσότερους εξ αυτών (οι οποίοι ξεπερνούν τους 30), να έχουν περάσει ήδη το εισαγγελικό κατώφλι.

Μάλιστα την εβδομάδα που πέρασε η επικεφαλής της  Εισαγγελίας Ελένη Τουλουπάκη άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά δύο προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπερτιμολόγηση του φαρμάκου Eucreas το 2008, υπερτιμολόγηση που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ζημία σε βάρος του Δημοσίου.

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ