Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Novartis: Σήμερα η κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη στην προανακριτική επιτροπή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Novartis: Σήμερα η κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη στην προανακριτική επιτροπή

Ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης που ήταν ένας από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis αναμένεται να εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαστη της προανακριτικής επιτροπής, τα μέλη της οποίας θα επιχειρήσουν να φωτίσουν άγνωστες πτυχές.

Σύμφωνα με αρκετά μέλη της επιτροπής ο Ν. Μανιαδάκης αποτελεί «κλειδί» για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εισαγγελία κατά της διαφθοράς σε συνεργασία με προσκείμενα στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ του άσκησε πιέσεις και εκβιασμούς προκειμένου να καταθέσεις εναντίον των δέκα πολιτικών προσώπων. Το γεγονός ότι δεν ενέδωσε στις πιέσεις αποτέλεσε την αιτία της «αποβολής» του από το καθεστώς προστασίας αλλά και της δίωξής του για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Μανιαδάκης θα κληθεί να απαντήσει και για ενδεχόμενες πιέσεις από αξιωματούχους αλλοδαπών ελεγκτικών αρχών, για τις περίφημες «γιάφκες» όπου λαμβάνονταν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και για την ταυτότητα των άλλων δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Σε παλαιότερη αναφορά του αποκάλυψε ότι λόγω πρόχειρου συντονισμού της εισαγγελίες οι τρείς προστατευόμενοι μάρτυρες συνέπεσαν σε χώρο αναμονής με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν οι πραγματικές τους ταυτότητες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ