Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022

Novartis: Στο στόχαστρο των εισαγγελέων τα «απόρρητα» του FBI- Νέα κλήση για συμπληρωματικές εξηγήσεις σε Ελένη Τουλουπάκη και επίκουρους εισαγγελείς;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Novartis: Στο στόχαστρο των εισαγγελέων τα «απόρρητα» του FBI- Νέα κλήση για συμπληρωματικές εξηγήσεις σε Ελένη Τουλουπάκη και επίκουρους εισαγγελείς;

Φωτιά στην έρευνα περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis βάζουν τα έγγραφα του FBI τα έγγραφα του FBI που κατέθεσε στους ερευνόντες εισαγγελείς και έστειλε (ως μεταφράσεις) στην Προανακριτική της Βουλής, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής, πρώην επόπτης της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Τα έγγραφα αυτά βάζουν νέα δεδομένα στο τραπέζι της έρευνας για «κατάχρηση εξουσίας» εκ μέρους της εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, καθώς είναι πλέον , στη διάθεση των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγ. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη ανοίγοντας νέο κύκλο ερευνών και προσθέτοντας δυο ενδεχόμενα:

-Αφενός να κληθεί σε νέα κατάθεση ο κ.Αγγελής,

-Αφετέρου να κληθούν εκ νέου οι 3 εισαγγελείς κατά της διαφθοράς για να λάβουν γνώση και αυτών των εγγράφων και να δώσουν τις συμπληρωματικές εξηγήσεις τους.

Τα υπομνήματα και οι μάρτυρες

Ήδη βέβαια τόσο η Ελένη Τουλουπάκη, όσο και οι επίκουροι της Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης έχουν δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στους δύο αντεισαγγελείς του ΑΠ που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση για τους δικονομικούς χειρισμούς τους στην έρευνα για τις μίζες της Νοβάρτις.

Οι 3 εισαγγελείς κατέθεσαν πολυσέλιδα υπομνήματα, στα οποία αρνούνται τις κατηγορίες και προσκόμισαν στοιχεία και έγγραφα για να τις αντικρούσουν, ενώ πρότειναν και μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι ήδη εξετάστηκαν.

Μεταξύ άλλων, έδωσαν εξηγήσεις για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης.

Σήμερα όλα τα ανωτέρω (ανωμοτί, καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης κι ό,τι άλλο) διαβιβάστηκαν από τους 2 αντεισαγγελείς του ΑΠ στην Προανακριτική της Βουλής ενώ παράλληλα υπέβαλαν αίτημα στην Επιτροπή να τους διαβιβάσει όσα στοιχεία/υλικό έχουν συλλέξει από τη δική τους έρευνα

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ