Πέμπτη 13 Μαϊου 2021

O αντεισαγγελέας Αγγελής φέρνει προς κατάθεση για τη Novartis , Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
O αντεισαγγελέας Αγγελής φέρνει προς κατάθεση για τη Novartis , Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου

Η υπόθεση Novartis θυμίζει πλέον έντονα το House off Card της αμερικάνικης βιομηχανίας τηλεοπτικών θεαμάτων. Όσα ακούγονται και λέγονται εντός των βαθμίδων της Δικαιοσύνης αποτελούν ένα τεράστιο πλήγμα αξιοπιστίας για τη Δικαιοσύνη οι λειτουργοί της οποίας θα βρεθούν πλέον υπό τη βάσανο της δικαστικής διερεύνησης για όσα έγιναν πριν από λίγο καιρό στην υπόθεση Novartis.

Η 5ωρη κατάθεση του Γιάννη Αγγελή , αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, ο οποίος διενεργεί έρευνα για μεθοδεύσεις και πολιτική στόχευση στην υπόθεση, φέρνει εξελίξεις .

Πρώτη εξέλιξη θα είναι η αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή. Η αναφορά και μόνο του Αντώνη Σαμαρά στο όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου στην κατάθεσή του οδηγεί τη δικογραφία στη Βουλή, πιθανόν αμέσως.

Παράλληλα φέρνουν ενώπιον των εισαγγελέων ως μάρτυρες την πρωην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου,  τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Για τη μεν πρώτη ο κ. Αγγελής έχει πει πως του αποκάλυψε το όνομα του «Ρασπούτιν» και συμπλήρωσε πως το «όνομα του “Ρασπούτιν” το ξέρουν πολύ καλά και ο Μιχάλης Καλογήρου και η Μαρία Παπασπύρου”. Φέρεται μάλιστα στην κατάθεση του να αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος και με τους τρείς (Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου) όπου, επέμεινε,  συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο “Ρασπούτιν”.

Εντολές

Στο κεφάλαιο των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς, ο κ. Αγγελής επιβεβαίωσε ενώπιον του κ. Ευ. Ζαχαρή όλες τις μέχρι τώρα αναφορές του στον Άρειο Πάγο και επανέλαβε ότι «υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis».

Μάλιστα για αυτή την στάση φέρεται να υπέδειξε πως  “η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο  του οποίου  ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα… Κουμάντο δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο “Ρασπούτιν”», φέρεται να είπε ο κ. Αγγελής.

Ψεύδη

Η κα Τουλουπάκη αντέδρασε έντονα και διέψευσε τον κ. Αγγελή λέγοντας πως  η πορεία της υπόθεσης Novartis έχει διαψεύσει της καταγγελίες , τις οποίες ουσιαστικά χαρακτηρίζει «ψευδείς».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ