Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Παντελής Παντελίδης: Οριστικά στο αρχείο οι καταγγελίες πως δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής

Τέλος στην πολύκροτη υπόθεση του τραγουδιστή Παντελίδη βάζει η απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών, που έκρινε πως αυτός ήταν οδηγός και θέτει την υπόθεση στο αρχείο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παντελής Παντελίδης: Οριστικά στο αρχείο οι καταγγελίες πως δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής

Μετά από σειρά μηνυτήριων αναφορών, δικαστικών διενέξεων και ανατροπών σχετικά με το ποιος οδηγούσε το μοιραίο όχημα, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης το 2016, η υπόθεση κλείνει.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση των συνηγόρων των δύο συνεπιβατών του οχήματος, για μία εκ των οποίων προσφάτων η εκπροσώπηση της οικογένειας Παντελίδη είχε αναφέρει πως οδηγούσε εκείνη βάσει της κατάθεσης ενός νέου αυτόπτη μάρτυρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Εισαγγελία Εφετών πριν από μερικές μέρες απέρριψε την προσφυγή των μηνυτών από την πλευρά της οικογένειας Παντελίδη και κατέληξε στο συμπέρασμα πως οδηγός ήταν ο ίδιος ο τραγουδιστής.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο και κρίθηκε πως δεν θα οδηγηθεί σε δίκη. «Στα 5 αυτά έτη, έχουν επιληφθεί της υπόθεσης αυτής 3 διαφορετικοί Εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν εκδώσει 4 Εισαγγελικές διατάξεις, με τις οποίες κατέληξαν βάσει επιστημονικών συμπερασμάτων και μαρτυριών ότι οδηγός ήταν ο θανών Παντελής Παντελίδης, μη υπαρχόντων ενδείξεων κάν για την παραπομπή των εντολέων μας στο ακροατήριο» αναφέρουν οι συνήγοροι δικηγόροι Χρήστος Άσπρος και Ιωάννης Κωλέττης των δύο κοριτσιών που βρίσκονταν στο όχημα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή τους

Σχετικά με την υπόθεση των εντολέων μας κ.κ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗ, την οποία χειριζόμαστε τα τελευταία 5 έτη, είμαστε υποχρεωμένοι να εκδώσουμε το παρόν δελτίο τύπου προκειμένου να ενημερωθείτε για την εξέλιξη της.

1. Για την υπόθεση, αυτή, θυμίζουμε ότι είχαν εκδοθεί 2 εισαγγελικές διατάξεις που είχαν απορρίψει όλα τα στοιχεία των μηνυτών μας, και είχαν καταλήξει ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο θανών Παντελής Παντελίδης.

2. Κατόπιν αίτησης των μηνυτών μας, μετά σχεδόν 5 έτη από το συμβάν ανεσύρθη η υπόθεση από το αρχείο και αξιολογήθηκε μαζί με τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία η κατάθεση ενός όψιμου μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οδηγός στο μοιραίο τζίπ ήταν η Φρόσω Κυριάκου.

3. Κατόπιν των εκτενών και αναλυτικών εγγράφων εξηγήσεών μας προς τον Κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο ως άνω μάρτυς χαρακτηρίστηκε <<όψιμος>> και ότι η μαρτυρία του δεν συνάδει με το λοιπό αποδεικτικό υλικό και απερρίφθη εκ νέου η έγκληση των μηνυτών μας, δεχόμενος ο Κ Εισαγγελέας ότι οδηγός ήταν ο Θανών Παντελής Παντελίδης.

4. Κατόπιν προσφυγής των μηνυτών μας στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η διάταξη αυτή του Κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ήταν εσφαλμένη, εξεδόθη εν τέλει νέα διάταξη από την Κ Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, η οποία απέρριψε την προσφυγή των μηνυτών μας και κατάληξε στο συμπέρασμα ότι οδηγός ήταν ο Θανών Παντελής Παντελίδης.

5. Ηδη δηλαδή, στα 5 αυτά έτη, έχουν επιληφθεί της υπόθεσης αυτής 3 διαφορετικοί Εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν εκδώσει 4 Εισαγγελικές διατάξεις, με τις οποίες κατέληξαν βάσει επιστημονικών συμπερασμάτων και μαρτυριών ότι οδηγός ήταν ο θανών Παντελής Παντελίδης, μη υπαρχόντων ενδείξεων κάν για την παραπομπή των εντολέων μας στο ακροατήριο.

6. Σήμερα εκκρεμούν στην δικαιοσύνη οι αγωγές αποζημίωσης μας εκ του τροχαίου ατυχήματος καθώς και οι μηνύσεις που έχουμε υποβάλλει εναντίον των μαρτύρων που κατέθεσαν όψιμα στην υπόθεση αυτή, και οι οποίες θα αχθούν μέχρι την τελική ποινική καταδίκη τους, ενώ είναι σαφές ότι θ ασκηθούν και αγωγές αποζημίωσης εναντίον όσων μας έχουν δυσφημήσει μέχρι σήμερα, προσβάλλοντας βάναυσα την τιμή και υπόληψη των εντολέων μας .

7. Θυμίζουμε τέλος, ότι η δικαιοσύνη είναι κριτής κάθε υπόθεσης, η οποία έχει πλήρη γνώση της κάθε δικογραφίας και κανείς άλλος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ