Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Πόρισμα για Novartis: Στην εισαγγελία Πρωτοδικών ο φάκελος για τυχόν ευθύνες  της Ελένης Τουλουπάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πόρισμα για Novartis: Στην εισαγγελία Πρωτοδικών ο φάκελος για τυχόν ευθύνες  της Ελένης Τουλουπάκη

Προαναγγελία παραγγελίας ακόμα και ποινικής δίωξης θεωρούν  νομικές πηγές τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών  πορίσματος του Αρείου Πάγου για την ποινική αποτίμηση στους χειρισμούς των εισαγγελικών λειτουργών στην υπόθεση Novartis.

Η κίνηση αυτή ουσιαστικά, όπως εκτιμάται από νομικές πηγές, προαναγγέλλει αίτημα άσκησης ποινικής δίωξης , αλλά παραμένει άγνωστο ποιους αφορά και για ποια αδικήματα. Άλλες πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση των δυο εισαγγελέων που διενήργησαν την έρευνα για τις πτυχές της υπόθεσης,  η οποία αφορά καταγγελίες για μεθοδεύσεις στην υπόθεση Novartis.

To πόρισμα  

Πρόκειται  για το πόρισμα της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης με αντικείμενο αν έγιναν δικονομικές παρατυπίες και παρεμβάσεις στο χειρισμό της έρευνας της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί ολοκλήρωσαν την πολύμηνη ερευνά τους και σύμφωνα με πληροφορίες διαβιβάζουν τη δικογραφία στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Βαγγέλη Ιωαννίδη ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τα περαιτέρω.

Δεν μπαίνει αρχείο

Έτσι, την επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη καθώς η αποστολή πορίσματος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών σημαίνει, κατά τη νομική εκτίμηση, πως δεν αρχειοθετείται. Πρακτικά αυτό σημαίνει, κατά την εκτίμηση νομικών πηγών, πως πιθανόν λόγω αρμοδιότητας (ο Άρειος Πάγος δεν ασκεί ποινικές διώξεις) η δικογραφία φτάνει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης. Εφοσον πάντως υπάρχει διχογνωμία σε κεντρικό επίπεδο της έρευνας (πράγματα πρωτοφανές σε περιπτώσεις εισαγγελικών ερευνών ) τότε αυτή θα πρέπει να  λυθεί νομικά.

Τα μη πολιτικά πρόσωπα

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου διαβίβασαν στον Βαγγέλη Ιωαννίδη και το φάκελο για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου από την επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ευθύνες για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη και τους δημοσιογράφους Ιωάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα. έτσι, κατόπιν τούτου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, καλείται να αποφανθεί αν θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ή θα τοποθετήσει τη σχετική δικογραφία στο αρχείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ