Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022

Προκατασκευασμένο το πόρισμα δίωξης του, στόχος ο Τσίπρας είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος στη Βουλή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προκατασκευασμένο το πόρισμα δίωξης του, στόχος ο Τσίπρας είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος στη Βουλή

Να μην υπερψηφίσουν τη δίωξη του κάλεσε τους βουλευτές ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την παρέμβασή του σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς ο λαός θα τους καταδικάσει.

«Τελικός στόχος δεν είμαι εγώ, είναι ο κ. Τσίπρας. Ο πόλεμος λάσπης και κασέτας έφτασε στο αποκορύφωμα. Παντού κασέτες: στον Μιωνή, την ΕΥΠ στην Πυροσβεστική. Δολοφονίες χαρακτήρων και στοχοποίηση αντιπάλων. Εγώ ήμουν η αρχή αλλά δεν τους πολυβγαίνω. Ακολούθησε ο Νίκος Παππάς και η Ολγα Γεροβασίλη» ανέφερε και πρόσθεσε «θα ακολουθήσουν και άλλοι. Οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για Καλογήρου και Βασιλειάδη».

Στην ομιλία του ενέπλεξε και τα ελληνοτουρκικά θέματα, υπονοώντας πως η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει σε άλλα θέματα την επικαιρότητα. Για να «κρύψει την φωνή του μουεζίνη στην Αγία Σοφία ή τον θόρυβο γεωτρυπάνων στα εθνικά μας ύδατα» είπε. Και πρόσθεσε: «Σήμερα αντί να επιλέξουμε εθνική ομοψυχία εκτρεπόμαστε στην σκανδαλολογία. Νιώθω λύπη για την σημερινή αντιπαράθεση. Σήμερα απαιτείται εθνική ομόνοια. Ομως δεν γίνεται με δική μου επιλογή η συζήτηση».

Πρωταγωνιστής στη δίκη του Κάφκα

Παρομοίασε δε τον εαυτό του ως πρωταγωνιστή στη δίκη του Κάφκα. «Η προανακριτική συγκροτήθηκε για την υποτιθέμενη σκευωρία Novartis και όμως καλούσαν μάρτυρες για άσχετες υποθέσεις. Παρά τις παραβιάσεις δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν τίποτα. Νιώθω όπως ο πρωταγωνιστής στην δίκη του Κάφκα. Παρακαλώ να μου πείτε γιατί κατηγορούμαι. Ζητάτε την άσκηση της δίωξής μου με προκατασκευασμένο πόρισμα. Το πόρισμα θα μείνει ως μαύρη σελίδα στην κοινοβουλευτική ιστορία. Είναι μια έκθεση ιδεών πλημμυρισμένη με νομικές ακροβασίες και παράλογες ανακολουθίες» δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε ότι αφορά την «εξέταση άσχετων με την υπόθεση μαρτύρων και την κλήση μη ουσιωδών μαρτύρων», ο κ. Παπαγγελόπουλος συμπεριέλαβε μάρτυρες που δεν είχαν σχέση με σκάνδαλο Νοβάρτις και μίλησαν για άλλες υποθέσεις κατά παράβαση της εντολής που είχε πάρει η επιτροπή από την Βουλή.

Όπως είπε δεν κάλεσαν ουσιώδεις μάρτυρες τους Μ. Καλογήρου και Μ. Παπασπύρου, ούτε τον μηνυτή του Αντ. Σαμαρά ενώ απέρριψαν το αίτημά του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Σαμαρά. Επίσης, είπε πως δεν κάλεσαν άλλους εισαγγελείς ώστε να τους ρωτήσουν εάν ποτέ τους είχε εκβιάσει ή έστω τηλεφωνήσει.

Μίλησε για κατοχικό δικαστήριο- Στήριξε Τουλουπάκη

«Δεν με δικάζετε εσείς. Εσείς λειτουργήσατε ως έκτακτο στρατοδικείο. Ή πιο σωστά ως κατοχικό δικαστήριο με αξιωματικούς ναζί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ προσθέτοντας ότι «θέλετε να οδηγήσετε στον μεσαίωνα τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Κ. Παππαγγελόπουλος χαρακτήρισε παράνομη τη δίωξη Τουλουπάκη και αμφισβήτησε το πόρισμα Ζαχαρή. «Είναι παράνομη. Εντελώς παράνομη. Γιατί όταν συνέταξε το πόρισμά του ο κ. Ζαχαρής η έρευνα είχε ήδη τεθεί στο αρχείο απο τον κ. Σοφουλάκη το πόρισμα του οποίου είχε προηγηθεί» ανέφερε.

Συνήγοροι Παπαγγελόπουλου: Οι απαράδεκτες και παράνομες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, δεν έχουν τέλος

Ο Δημήτριος Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα πληροφορηθήκαμε ατύπως από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών στην οποία καταθέσαμε την αίτηση ακυροτήτων και άρσης αμφισβητήσεων (κατ’ άρθρο 244 παρ. 5 ΚΠΔ) κατά την διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, και για την οποία η πλειοψηφία της Προκαταρκτικής Επιτροπής παρανόμως αρνήθηκε να κάνει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο οποίο απευθύνεται η αίτηση, ότι με το από 18/7/20 έγγραφό της, λόγω αναρμοδιότητας (της Εισαγγελίας), αυτή απέστειλε την αίτηση προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προφανώς για να κάνει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Τη διαβίβαση του ανωτέρω εγγράφου, την κράτησε σκοπίμως μυστική η Επιτροπή της Βουλής, ενόψει της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια.

Μετά την ανωτέρω εξέλιξη θα πρέπει να αναβληθεί η λήψη αποφάσεων από την Ολομέλεια της Βουλής μέχρις ότου αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο επί των ακυροτήτων που συνέβησαν κατά τη λειτουργία της Προκαταρκτικής Επιτροπής.

Γιατί αν γίνει δεκτή η αίτηση του κ. Παπαγγελόπουλου ακυρώνεται και η προκαταρκτική εξέταση και η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που συζητεί σήμερα την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης εναντίον του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ