Κυριακή 07 Μαρτίου 2021

Βόλος: Εισαγγελική έρευνα για το “Σουρλίγκειο” γηροκομείο Καναλίων που “βράζει” από κορονοϊό

Απώτερος στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση του νέου κορονοϊού, από την οποία ασθένησαν άνθρωποι, παράβαση η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βόλος: Εισαγγελική έρευνα για το “Σουρλίγκειο” γηροκομείο Καναλίων που “βράζει” από κορονοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές Βόλου για τα 35 κρούσματα στο “Σουρλίγκειο” Γηροκομείο Καναλίων ενώ η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Η Εισαγγελία Βόλου παρενέβη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρείται η κοινή υπουργική απόφαση με τα μέτρα προστασίας από την πανδημία σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων.

Στο πλαίσιο αυτό ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου να προσκομίσει σε πρώτη φάση τα καταστατικά έγγραφα του Γηροκομείου από τα οποία να προκύπτει ποιος φέρει ευθύνη για τη διοίκηση του Ιδρύματος και ποιος εκτελεί χρέη επιστημονικά υπεύθυνου.

Ακόμη, ζητεί έγγραφα από τα οποία να προκύπτει αν τηρούνται στοιχεία για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων προβλέπονται αυστηρά μέτρα υγιεινής χεριών και αναπνευστικής υγιεινής με τήρηση των κανόνων αποστάσεων, μέτρα καθαριότητας των χώρων, καθημερινή ενεργητική επιτήρηση των ασθενών και μεταξύ άλλων προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος. Μεταξύ άλλων, οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων οφείλουν να τηρούν αρχείο με όλα τα μέτρα της πανδημίας και να καταγράφουν τους εισερχόμενους. Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα, ενώ σε περίπτωση νόσου ή το χειρότερο θανάτου ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, απώτερος στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση του νέου κορονοϊού, από την οποία ασθένησαν άνθρωποι, παράβαση η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Επισημαίνεται ότι Γηροκομείο Καναλίων βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός κρουσμάτων σε τρόφιμους και εργαζομένους ανέρχεται σε 35 θετικά, 28 τρόφιμοι και 7 εργαζόμενοι νοσούν από κορονοϊό. Από τους 28 ηλικιωμένους συνολικά νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο 14 τρόφιμοι, εκ των οποίων 11 είχαν διακομισθεί μέχρι το Σάββατο το βράδυ και άλλοι τρεις προχθές το απόγευμα.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ