Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πρωτοφανές! Το Ευρωδικαστήριο επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό σε δικηγόρο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρωτοφανές! Το Ευρωδικαστήριο επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό σε δικηγόρο

Με μια ιδιαίτερα σκληρή απόφαση, ενδεικτική όμως της αυστηρότητας στην τήρηση των κανόνων δικαίου και της ακρίβειας των στοιχείων που αξιολογεί, εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκλείοντας ισόβια δικηγόρο, στην οποία επέβαλε πως δεν μπορεί να ξαναδικηγορήσει ενώπιόν του.

Συγκεκριμένα το ΕΔΔΑ με την επίκληση του άρθρου 36 § 4 (β) του Κανονισμού του Δικαστηρίου, απέκλεισε αμετάκλητα από την εκπροσώπηση ή την παροχή νομικής συνδρομής σε προσφεύγοντες με οποιονδήποτε τρόπο τόσο σε εκκρεμείς όσο και σε μελλοντικές προσφυγές.

Η ποινή επιβλήθηκε στην Ουκρανή δικηγόρος Nataliya Yevgenivna Tselovalnichenko και μάλιστα για να αποφευχθεί ο φόβος και η ανησυχία που μπορεί να προκαλέσει η εν λόγω αποφαση στους προσφεύγοντες που εκπροσωπούνται από την κ. Tselovalnichenko, αποφάσισε να ενημερώσει όλους τους προσφεύγοντες οι οποίοι έχουν υποθέσεις που εκκρεμούν σχετικά με την απόφαση να αποκλειστεί.

Πλαστογραφία

Σύμφωνα με το echrcaselaw.com, οι προσφεύγοντες θα ενημερωθούν ταχυδρομικά με  επιστολή και τα Μέσα Ενημέρωσης καλούνται να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με αυτή την απόφαση, ώστε η είδηση να φτάσει στους προσφεύγοντες, οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές που δεν μπορούν να προσεγγιστούν ταχυδρομικά, καθώς και όσους έχουν σκοπό να προσφύγουν ενώπιον του Δικαστηρίου.

Το Δικαστήριο επικαλείται δόλια και καταχρηστική συμπεριφορά της δικηγόρου αφού σε ορισμένες προσφυγές που υποβλήθηκαν στο Δικαστήριο, είχε υποβάλλει έγγραφα τα οποία έφεραν εμφανή σημάδια πλαστογραφίας, ενώ και σε άλλες περιπτώσεις είχε καταθέσει προσφυγές εκ μέρους νεκρών χωρίς να ενημερώσει το Δικαστήριο για το θάνατό τους.

Οι προσφεύγοντες που εκπροσωπούνται από την κ. Tselovalnichenko, οι προσφυγές των οποίων δεν έχουν ακόμη υποβληθεί ή δεν έχει ακόμα λάβει γνώση η κυβέρνηση του εναγόμενου κράτους, μπορούν να διορίσουν νέο εκπρόσωπο για να την αντικαταστήσει ανά πάσα στιγμή. Αν δεν διορίσουν άλλο εκπρόσωπο τώρα και αν υπάρχει ανάγκη μελλοντικά να εκπροσωπηθούν, θα τους δοθεί η ευκαιρία να διορίσουν  άλλον εκπρόσωπο στο κατάλληλο στάδιο της διαδικασίας.

Οι προσφεύγοντες που εκπροσωπούνται από την ανωτέρω δικηγόρο, των οποίων οι κυβερνήσεις έλαβαν γνώση των προσφυγών τους, για τους οποίους η νομική εκπροσώπηση είναι ήδη υποχρεωτική, καλούνται να διορίσουν άλλο εκπρόσωπο.

Ζητήθηκε από την ουκρανική κυβέρνηση να ενημερώσει τον εθνικό δικηγορικό σύλλογο της Ουκρανίας σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ