Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο Θανάσης Τεγόπουλος, πρώην εκδότης της “Ελευθεροτυπίας”

Ο Θανάσης Τεγόπουλος ήταν ένας απο τους πρωτοεργάτες της εφημερίδας , στο πλευρό του ιστορικού εκδότης της εφημερίδας Κίτσου Τεγόπουλου. Ανέλαβε ουσιαστικά τα ηνία της ιστορικής εφημερίδας το 2006 μετά το θάνατο του εξαδέλφου του Κίτσου, στο πλευρό αυτή τη φορά της ανηψιά του Μάνιας..

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο Θανάσης Τεγόπουλος, πρώην εκδότης της “Ελευθεροτυπίας”

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Θανάση Τεγόπουλου, ο οποίος είχε διαδραματίσει  ενεργό ρόλο επι σειρά ετών στη διοίκηση της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» δίπλα στον αείμνηστο διευθυντή της Σεραφείμ Φυντανίδη.

Ο Θανάσης Τεγόπουλος, καταξιωμένος νομικός στο αστικό δίκαιο, ανέλαβε μετά τον θάνατο του εξαδέλφου του  Κίτσου Τεγόπουλου τον Νοέμβριο του 2006 ουσιαστικά τη διοίκηση της εφημερίδας, στο λευρό της ανηψίας του Μάνιας.

Συγκεκριμένα, μετά τον θάνατο του Κίτσου Τεγόπουλου, τη διεύθυνση της εφημερίδας ανέλαβαν η κόρη του Μάνια Τεγοπούλου και ο εξάδελφός του Θανάσης Τεγόπουλος και από το 2010 και μετά μόνον η Μάνια Τεγοπούλου, η οποία επίσης έφυγε από τη ζωή.

Τα οικονομικά προβλήματα, όμως, άρχισαν να σωρεύονται στην «Ελευθεροτυπία». Στις 22 Δεκεμβρίου του 2011 οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την έναρξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, αναστέλλοντας έτσι την κυκλοφορία της εφημερίδας.

Μετά από περίπου ένα χρόνο, η Ελευθεροτυπία κυκλοφόρησε και πάλι στις 10 Ιανουαρίου 2013, με συνεκδότες τη Μάνια Τεγοπούλου και τον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο. Όμως, η χαμηλή κυκλοφορία της νέας προσπάθειας και τα συσσωρευμένα χρέη του παρελθόντος δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν την επιβίωση της εφημερίδας, η οποία και ξαναέκλεισε, ενώ η εταιρεία ΧΚ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ οδηγήθηκε σε πτώχευση, με το ιστορικό κτήριο της εφημερίδας στην οδό Μίνωος να πωλείται, μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων που παραχωρήθηκαν.

Σε ανακοίνωσή της, η «Εφημερίδα των Συντακτών», την οποία στελέχωσαν πολλοί άνθρωποι από την «Ελευθεροτυπία», αναφέρει:

«Πέθανε ο πολύ αγαπητός σε όλους όσους εργαστήκαμε στην Ελευθεροτυπία Θανάσης Τεγόπουλος. Ένας ξεχωριστός για την ευγένεια και την παιδεία του άνθρωπος, ένας επίμονα αριστερός φιλελεύθερος με απόλυτη πίστη στην χωρίς όρια ελευθερία του Τύπου. Χαρισματικός νομικός στο αστικό δίκαιο, ο Θανάσης Τεγόπουλος ανέλαβε μετά τον θάνατο του Κίτσου Τεγόπουλου το τιμόνι της εφημερίδας δίπλα στον αείμνηστο διευθυντή της Σεραφείμ Φυντανίδη. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ