Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Ευτέρπη Κουτζαμάνη: Ο νέος Ποινικός Κώδικας είναι επιεικέστερος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ευτέρπη Κουτζαμάνη: Ο νέος Ποινικός Κώδικας είναι επιεικέστερος

Σε μία προσωπική της κατάθεση για την πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής προχώρησε η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Εφετείου ως «ανταμοιβή όλων των συναδέλφων που επεξεργάστηκαν και συνέλλεξαν το υλικό».

Η «πρωτοπόρος» κυρία Κουτζαμάνη στο ξετύλιγμα του κουβαριού της υπόθεσης, παρεμβαίνοντας εμμέσως, πλην σαφώς στο θέμα τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, σημείωσε πως ορισμένα άρθρα του δεν έπρεπε να τροποποιηθούν ή καταργηθούν. «Είναι επιεικέστερος ο νέος Κώδικας» σχολίασε, απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο να μειωθούν οι ποινές των καταδικασθέντων.

Η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε πως μετά από αίτημα του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια της διαβίβασε ένα έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφάλειας σχετικά με τη δραστηριότητα του πολιτικού και κοινοβουλευτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής που προέκυπτε από 32 διαβιβαστικά δικογραφιών σε κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας.

Αναφερόταν ότι εκτρέπεται των ορίων, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας . «Μου το έστειλε πακεταρισμένο και τα διαβιβαστικά» είπε. Ωστόσο, όπως σημείωσε επρόκειτο για εκλεγμένους βουλευτές και έπρεπε να γίνουν χειρουργικές κινήσεις. «Υπήρχαν πολιτικοί και κοινωνικοί κίνδυνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, όπως είπε, συγκέντρωσε όλες αυτές τις δικογραφίες και μετά διέταξε προκαταρκτική εξέταση για διερεύνηση του εγκλήματος της εγκληματικής οργάνωσης. «Έπρεπε να επιλέξω αντεισαγγελέα» είπε και ανέφερε πως επέλεξε τον νέο τότε αντεισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη γνωστό όμως για τις γνώσεις και το ήθος του.

Όπως σημειώνει, η κυρία Κουτζαμάνη όλες οι συζητήσεις για την υπόθεση γινόντουσαν το βράδυ. Σε μία εβδομάδα ή 10 ημέρες καταλήξανε. Και αυτό ήταν πως προκύπτουν οι επαρκείς ενδείξεις για τέλεση εγκλήματος ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και οπλοκατοχή. Αμέσως μετά διαβιβάστηκε η δικογραφία στον Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ