Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Το φαινόμενο Αρτέμης Σώρρας, ο Μπαράκ Ομπάμα και τα τρισεκατομμύρια δολάρια

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ "Ελλήνων Συνέλευσις" μπορεί να θεωρείται ευφυής που χρησιμοποίησε την εξυπνάδα του για να - σύμφωνα με τους επικριτές του- παρασύρει κόσμο σε λάθος μονοπάτια αλλά ευθύνη φέρει και όποιος πίστεψε ή πιστεύει ότι είχε πουλήσει έναντι τρισεκατομμυρίων δολαρίων την αρχαία διαστημική τεχνολογία στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το φαινόμενο Αρτέμης Σώρρας, ο Μπαράκ Ομπάμα και τα τρισεκατομμύρια δολάρια

Σε μια χώρα που την τελευταία δεκαετία καταρράκωσαν τα μνημόνια και ένα κομμάτι του πληθυσμού πιστεύει ότι μας ψεκάζουν… ο Αρτέμης Σώρρας, βρήκε γόνιμο έδαφος, πείθοντας περισσότερους από 30.000 νεοέλληνες να τον ακολουθήσουν .

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ “Ελλήνων Συνέλευσις” μπορεί να θεωρείται ευφυής που χρησιμοποίησε την  εξυπνάδα του για να παρασύρει κάποιους εύπιστους,  αλλά ευθύνη φέρουν και αυτοί που πιστεύουν  ότι είχε πουλήσει έναντι τρισεκατομμυρίων δολαρίων την αρχαία διαστημική τεχνολογία στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα!

Πως μπόρεσε ένας τέτοιος ισχυρισμός να γίνει πιστευτός, είναι να απορεί κανείς. Οπως βέβαια και απο την επιμονή κάποιων παρά την παρέμβαση της Δικαιοσυνης-ακόμα- πως ισχύει.

Και πιστεύουν ακόμα ότι θα δάνειζε τα χρήματα αυτά με πάρα πολύ χαμηλό επιτόκιο για 40 χρόνια και μάλιστα προκαταβολικά… και θα εξοφλούσε η χώρα μας το χρέος.

Αποφυλάκιση

Ο  άνθρωπος τον οποίο αποκάλεσαν “εθνοσωτήρα” μετά από 2χρόνια και 5 μήνες στη φυλακή, έχοντας δηλαδή εκτίσει τα 3/5 της πρωτόδικης ποινής του (σ.σ. καταδίκη 6 ετών για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου) δικαιωματικά αποφυλακίστηκε με όρους.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε αθωώσει τους 22 συγκατηγορουμένους του αφού έκρινε ότι ο Αρτέμης Σώρρας έδρασε μόνος του, παρακινώντας τους πολίτες να μην πληρώνουν τις οφειλές τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αλλά να ζητούν να εξοφληθούν από τα ομόλογα των 600 δισ. δολαρίων, που ψευδώς ισχυριζόταν ότι κατείχε.

“Ξεγέλασαν”- κατα την κατηγορία και τον κουμπάρο

Αυτή δεν ήταν όμως η μοναδική καταδίκη του επικεφαλής της “Ελλήνων Συνέλευσις”.

Ο Άρειος Πάγος πριν από λίγους μήνες επικύρωσε εφετειακή απόφαση με την οποία ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του Βάια καταδικάστηκαν για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση από κοινού, σε βάρος του δικηγόρου και κουμπάρου τους.

Το Τριμελές Εφετείο Πατρών έχει καταδικάσει το Σώρρα σε φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή για τα παραπάνω αδικήματα τα οποία φέρονται να τελέστηκαν στην Πάτρα. Η γυναίκα του Βάϊα η οποία επίσης κρίθηκε ένοχη για τις ίδιες πράξεις καταδικάστηκε σε φυλάκιση 24 μηνών επίσης με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα πάντα με την κατηγορία, το ζεύγος Σώρρα εκβίαζε τον πρώην δικηγόρο του με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό όφελος και συγκεκριμένα το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση του αυτοκινήτου τού δικηγόρου.

Ταυτόχρονα, φέρεται να τον απειλούσε με εξώδικα και επιστολές ότι θα τον καταστρέψουν επαγγελματικά, θα υποβάλουν σε βάρος του μήνυση και αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών,  με σκοπό να μην διεκδικήσει το ποσό των 45.000 ευρώ που οι ίδιοι είχαν παρακρατήσει.

Τα χρεόγραφα

Στην περίπτωση των χρεογράφων αμερικανικού δημοσίου των 600 δισ. δολαρίων, οι επικριτές του λένε ότι  μάλλον ο Αρτέμης Σώρρας έπεισε τον εαυτό του , αφού μάρτυρας που κατέθεσε σε δίκη του είπε ότι “μάλλον πίστεψε ότι λεφτά υπάρχουν, ξέχασε το σενάριο που είχε φτιάξει και για αυτό έστειλε το ίδιο το χειρόγραφο στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να αγοράσει την Εθνική και άλλες τρεις τράπεζες. Η κίνηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να ασχοληθεί με το θέμα η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία και είπε ότι όλα είναι ψευδή”.

Πως συνελήφθη

Τον Ιούνιο του 2018 και μετά από 14μηνη αναζήτηση του, ο Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη σε υπόγειο διαμέρισμα στον Άλιμο, όπου τον έκρυβε ένα μέλος της «Ελλήνων Συνέλευσις», σε ένα διαμορφωμένο χώρο με καλυμμένα παράθυρα και πόρτες.

Ο Σώρρας δεν έβγαινε ποτέ από τον χώρο και τα ψώνια συντήρησης έκανε ο άνθρωπος που συνελήφθη μαζί του και ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης του υπογείου. Οι άνδρες όμως της ΕΛΑΣ είχαν υπό στενή παρακολούθηση πριν από τη σύλληψη του ιδρυτή της ΜΚΟ και περίμεναν το μοιραίο λάθος. Ωστόσο, τον Σώρρα πρόδωσε το “πάθος”  του , που ήταν η μάρκα των τσιγάρων που κάπνιζε.

Ο ιδιοκτήτης του υπογείου διαμερίσματος αγόρασε έξι πακέτα τσιγάρα «Καρέλια» λευκά και πήγε στο διαμέρισμα στον ΄Αλιμο, όπου όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια κρυβόταν ο Αρτέμης Σώρρας.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι ο Αρτέμης Σώρρας κάπνιζε τη συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων και έτσι με το πού είδαν το άτομο που είχαν υπό παρακολούθηση να τα αγοράζει από το περίπτερο, σήμαναν συναγερμό. Πεπεισμένοι πλέον ότι εκεί κρύβετε ο Σώρρας εισέβαλαν στο υπόγειο διαμέρισμα και των συνέλαβαν.

Βέβαια η εικόνα που αντίκρυσαν ήταν διαφορετική αφού ο καταζητούμενος είχε μακριά μαλλιά και γενειάδα.

Οι οπαδοί

Την επομένη κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή για να απολογηθεί περίπου 500 οπαδοί κατέκλυσαν την οδό Ευελπίδων έξω από τα δικαστήρια τυλιγμένοι με ελληνικές σημαίες και πλακάτ κρεμασμένα από το λαιμό, με σύνθημα “δεν φεύγουμε από εδώ χωρίς τον αρχηγό”.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκείνη την ημέρα επικράτησε πανδαιμόνιο, με αστυνομικές δυνάμεις παρατεταγμένες μέσα και έξω από τον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, έτοιμες να επέμβουν ανά πάσα στιγμή, αφού το πλήθος ζητούσε μετ’ επιτάσεως να αφεθεί ελεύθερος ο Σώρρας.

Οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του Σώρρα, που περίμεναν έξω από το κτίριο «10», πληροφορήθηκαν πρώτοι την απόφαση προφυλάκισης και βοήθησαν την αστυνομία να αποχωρήσουν ήρεμα όσα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο και να μεταφερθούν στον κύριο όγκο των οπαδών μπροστά από την κεντρική πύλη των δικαστηρίων.

Οι συγκεντρωθέντες πείσθηκαν κάποια στιγμή ότι θα κρατηθεί για λίγες μέρες στην ΓΑΔΑ μέχρι να κάνει ο δικηγόρος του τις απαραίτητες νομικές ενέργειες στο δικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελεύθερος τους καθησύχασε για να αποχωρήσουν χωρίς προβλήματα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ