Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Άννα Κανδύλη: Είδος εν… ανεπαρκεία οι αναπληρωματικές έδρες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Είδος εν… ανεπαρκεία οι αναπληρωματικές έδρες

Εδώ και περίπου 10 μήνες εκδικάζεται από την αρχή η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις της περιόδου 2008-2010.

Η δίκη είχε «τιναχθεί» στον αέρα όταν τον Μάρτιο του 2018 έγινε δεκτό αίτημα αποχής της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με συνέπεια συνεδριάσεις 2 και πλέον ετών να θεωρηθούν ως μη γενόμενες.

Όπως είχε επισημανθεί τότε, στις πολυπρόσωπες, μείζονος ενδιαφέροντος δίκες, θα πρέπει να προβλέπεται αναπληρωματική έδρα προκειμένου αν υπάρχουν τέτοιου είδους «απρόοπτα» να μην ακυρώνεται όλη η προηγούμενη διαδικασία.

Ωστόσο το… πάθημα δεν έγινε μάθημα.

Και πάλι δεν υπάρχουν αναπληρωτές ούτε σε αυτή ούτε και σε αρκετές άλλες με ανάλογα χαρακτηριστικά. Η δικαιολογία που προβάλλεται( και δεν την αμφισβητώ) είναι ότι δεν επαρκούν οι δικαστές ούτε για τις τακτικές έδρες πόσω μάλλον για τις αναπληρωματικές.

Τι γίνεται όμως όταν προκύπτουν τέτοια θέματα;

Αναφέρω τα παραπάνω καθώς όπως πληροφορήθηκα υπήρξε πρόβλημα υγείας σε ένα μέλος του Δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση του ΤΤ (ευτυχώς από όσο μαθαίνω, προσωρινό) κι ως εκ τούτου πήγαν πίσω οι συνεδριάσεις.

Αν όμως προκύψει κάποιο άλλο έκτακτο γεγονός, όπως αυτό του 2018, τι θα γίνει; Θα αναβληθεί και πάλι η διαδικασία;

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ