Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Άννα Κανδύλη: Μα καλά, απαγόρευσαν στον Δ. Τσοβόλα να κάνει δήλωση στη Βουλή;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Μα καλά, απαγόρευσαν στον Δ. Τσοβόλα να κάνει δήλωση στη Βουλή;

Τελικά η φρουρά της Βουλής «επιστρατεύτηκε». Όχι για τους κυρίους Τζανακόπουλο και Πολάκη αλλά για τον Δημήτρη Τσοβόλα , τον δικηγόρο του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στον οποίο απαγορεύθηκε να κάνει δήλωση στις κάμερες που βρίσκονται στο Περιστύλιο της Βουλής, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής Γ. Μπούγα.

Το επιχείρημα που προέβαλλαν από την ασφάλεια ήταν, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Τσοβόλας, ότι απαγορεύεται σε μη πολιτικά πρόσωπα να κάνουν δηλώσεις στο Περιστύλιο. Κάτι που προφανώς δεν ισχύει ( εκτός αν άρχισε να ισχύει από χθες), καθώς στο παρελθόν πολλές φορές μάρτυρες είτε εξεταστικής είτε προανακριτικής επιτροπής έχουν κάνει δηλώσεις στο συγκεκριμένο σημείο. Ακόμα και ο κ. Τσοβόλας πριν λίγες ημέρες είχε μιλήσει on camera προσερχόμενος στο Κοινοβούλιο. Ο οποίος σημειωτέον, στην προκειμένη περίπτωση πήγε έχοντας θεσμικό ρόλο, ως συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού.

Ανεξάρτητα ωστόσο από τα παραπάνω αναρωτιέμαι: οι άνθρωποι της φρουράς ή όποιοι έδωσαν τη σχετική εντολή αγνοούν ότι φέρει επιπλέον και την ιδιότητα πρώην προέδρου κόμματος ο οποίος δικαιούται και να πηγαίνει εκεί και να έχει υπαλλήλους και να συνοδεύεται από αστυνομικούς; Ασχέτως βεβαίως αν ο κ.Τσοβόλας δεν κάνει χρήση των συγκεκριμένων προνομίων. Περιμένω να δω αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση είτε από τη Βουλή είτε από την ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ