Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Άννα Κανδύλη: Υπόθεση Novartis – Εκτός από το δένδρο υπάρχει και το δάσος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Υπόθεση Novartis – Εκτός από το δένδρο υπάρχει και το δάσος

Ξαναδιαβάζοντας  τις αναφορές και την πρόσφατη κατάθεση του κ.Γιάννη Αγγελή, διαπιστώνω ότι ο άλλοτε επόπτης της Εισαγγελίας κατά της  Διαφθοράς, λέει πολλά και ενδιαφέροντα σε σχέση με την Novartis πλην αυτών για τον «Ρασπούτιν». Μεταξύ άλλων ότι στα έγγραφα που μας έχουν αποστείλει οι Αμερικανοί περιέχονται πληροφορίες για συγκεκριμένες εταιρείες που εμπλέκονται σε νομιμοποίηση βρόμικου χρήματος, στοιχεία 14 τραπεζικών λογαριασμών που χρησιμοποιούσε η Novartis καθώς  και τα ονόματα 18 συνολικά φυσικών προσώπων  που έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ για την υπόθεση.

Όπως λέει ο κ. Αγγελής όλα αυτά μέχρι και που παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 δεν είχαν ερευνηθεί.  Επιπλέον, αναφέρει πως  «υπό τον μανδύα των ¨απόρρητων υπηρεσιακών λόγων¨ έγιναν τέσσερις συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων του τμήματος διαφθοράς και εκπροσώπων των ΗΠΑ» από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Μάιο του 2018 που ουδείς γνωρίζει περαιτέρω στοιχεία για αυτές καθώς δεν υπάρχουν αναφορές. Για τα παραπάνω ωστόσο, πολύ σοβαρά κατά την άποψή μου,   δεν έχουμε μάθει τίποτα μέχρι τώρα.

Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να προσεγγιστεί κι «αλλιώς» αυτή η υπόθεση κι όχι μόνο σε σχέση με τον «Ρασπούτιν» και τους πολιτικούς;

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ