Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Άννα Κανδύλη: Απιστία. Πολύ κακό(στο παρελθόν) για το τίποτα(στο μέλλον);

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Απιστία. Πολύ κακό(στο παρελθόν) για το τίποτα(στο μέλλον);

Μεταξύ των άρθρων  του νέου Ποινικού Κώδικα που η αρμόδια Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή προτείνει αναθεώρηση είναι αυτό που αφορά την κακουργηματική απιστία.

Κατά την Επιτροπή και για αυτό το αδίκημα (όπως προβλέπεται και για την πλημμεληματική του μορφή) θα πρέπει να προηγηθεί έγκληση.

Σε περίπτωση που περάσει από την βουλή η εν λόγω αναθεώρηση μια σειρά υποθέσεων και μάλιστα πολύκροτων που αφορούν δάνεια -εφόσον δεν κατατεθεί  μήνυση από την πλευρά των Τραπεζών-  είτε θα αντιμετωπιστούν πιο «μαλακά» αφού θα φύγει ένα βασικό αδίκημα, είτε θα πρέπει πάραυτα να κλείσουν αν είναι η μοναδική κατηγορία που αποδίδεται. Μεταξύ αυτών τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton Bank, τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ , τα δάνεια της Attica Bank κλπ,κλπ. Δηλαδή, χιλιάδες εργατοώρες εισαγγελέων-ανακριτών πάνε στον «κάλαθο των αχρήστων» όπως και χιλιάδες ώρες συνεδριάσεων των δικαστηρίων για όσες από τις παραπάνω υποθέσεις έφτασαν στο ακροατήριο… Το αντεπιχείρημα βεβαίως είναι ότι τα τραπεζικά στελέχη έχοντας αυτόν τον «πέλεκυ» πάνω από το κεφάλι τους δεν έβαζαν τα τελευταία χρόνια σχεδόν ποτέ την υπογραφή του για δάνειο, όσες εξασφαλίσεις κι αν έπαιρναν.

Ωστόσο σε πολλές από τις παραπάνω υποθέσεις (κι όχι μόνο) έχουν συνταχθεί πολυσέλιδα πορίσματα της Τραπέζης της Ελλάδας ή δικαστικών λειτουργών που κάνουν λόγο για τουλάχιστον «περίεργες» διαδικασίες κατά την έγκριση των χορηγήσεων. Στον « κάλαθο» θα πάνε κι αυτά;

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ