Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Παναγιώτης Στάθης: Πως το είπε η Ευρωπαία Επίτροπος για την Βασιλική Θάνου;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Πως το είπε η Ευρωπαία Επίτροπος για την Βασιλική Θάνου;

Προσφυγές, ερωτήσεις, επιστολές. Ένα μπαράζ νομικών και πολιτικών παραστάσεων για την περίπτωση της ψήφισης ασυμβίβαστου από την σημερινή κυβέρνηση  για την Βασιλική Θάνου και την έκπτωσή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού περίμεναν μια απάντηση.   

Και η Ευρώπη που φημίζεται για την «δημιουργική ασάφειά της» εν τέλει είπε κάτι πιο σαφές δια της επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Τι είπε;

Πως δεν βλέπει κανένα λόγο να παρέμβει στην υπόθεση της απομάκρυνσης της κας Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς η ελληνική κυβέρνηση είχε το δικαίωμα να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές εξηγώντας ότι η σχετική κοινοτική οδηγία που έχει επικαλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ορίζει μόνον τις ελάχιστες απαιτούμενες προστασίες. Πως δηλαδή η κυβέρνηση είχε δικαίωμα να το κάνει.  

Η Επίτροπος ξεκαθαρίζει επίσης πως καθότι η προθεσμία για ενσωμάτωση της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο εκπνέει τον Φεβρουάριο του 2021 η νομική εφαρμογή της είναι λιγότερο απόλυτη από ό,τι θα ήταν εάν η διορία είχε ήδη παρέλθει.

«Υπό τις περιστάσεις αυτές, δεν φαίνεται αιτιολογημένη η ανάληψη περαιτέρω ενεργειών σε αυτό το στάδιο», αναφέρει η κυρία Βεστάγκερ.

Είπε ακόμα ότι οι Βρυξέλλες έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην «αμερόληπτη κρίση» των Ελλήνων δικαστών καθώς η υπόθεση εκκρεμεί νομικά στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Όλα αυτά είναι μια νέα πραγματικότητα επί της ουσίας για μια υπόθεση που απασχόλησε έντονα  αμέσως μετά την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση.

Τόσο μελάνι καταναλώθηκε για την υπόθεση. Και τώρα ούτε μια λέξη, ούτε μια ανακοίνωση;  

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ