Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Παναγιώτης Τσιμπούκης: Δικαστής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λόγω των πιέσεων που δεχόταν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Τσιμπούκης: Δικαστής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λόγω των πιέσεων που δεχόταν

«Αν δεν μπορώ να μείνω πιστός στον όρκο που έδωσα, προτιμώ να πεθάνω από το να ζήσω χωρίς τιμή», είναι ένα τμήμα της επιστολής που άφησε ο Ταϊλανδός δικαστής Khanakorn Pianchana ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος, καθώς ανώτεροι συνάδελφοι τον πίεσαν να αλλάξει την ετυμηγορία του και να καταδικάσει 5 άνδρες.

Η είδηση αυτή, η οποία είναι «δανική» από το «lifo.gr», έχει τρεις ενδιαφέρουσες διαστάσεις.

Η πρώτη είναι ότι στην Ταϊλάνδη υπάρχουν αδέκαστοι δικαστές που φτάνουν μέχρι την αυτοκτονία , όπως υπάρχουν επίσης και επιλήψιμη δικαστές. Ποιό είναι το ποσοστό της κάθε κατηγορίας δεν είναι γνωστό, αλλά ούτε ποτέ αυτό θα γίνει γνωστό.

Η δεύτερη είναι ότι στην χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία συνορεύει με το Λάος και την Καμπότζη, η Δικαιοσύνη δεν είναι ούτε τόσο τυφλή ούτε τόσο κωφή, όσο θα έπρεπε, το δε σπαθί της δεν έχει καν ακονιστή, πολύ περισσότερο όταν ο επίμαχος δικαστής προσπαθούσε να κάνει γνωστές τις καταγγελίες του για το δικαστικό σύστημα της χώρας του από τις αρχές Σεπτεμβρίου

Η τρίτη διάσταση δεν θα γραφεί….

Η είδηση στο «lifo.gr» αναφέρει:

«Μέσα στο δικαστήριο προσπάθησε να αυτοκτονήσει δικαστής στη Ταϊλάνδη. Συγκεκριμένα ο δικαστής Khanakorn Pianchana αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος, λίγη ώρα αφότου είχε αθωώσει 5 άνδρες κατηγορούμενους για δολοφονία και οπλοκατοχή, λόγω έλλειψης στοιχείων.

Σε κείμενο που αποδίδεται στον ίδιο, και διαδόθηκε ευρέως στα social media, o Khanakorn φέρεται να υποστήριξε ότι ανώτεροι δικαστές τον πίεσαν να αλλάξει την ετυμηγορία του και καταδικάσει ως ενόχους τους 5 άνδρες. Αυτό θα σήμαινε ότι οι 3 κατηγορούμενοι θα καταδικάζονταν σε θάνατο και οι 2 θα πήγαιναν φυλακή.

«Αυτή τη στιγμή και άλλοι δικαστές στη χώρα αντιμετωπίζονται όπως κι εγώ. Αν δεν μπορώ να μείνω πιστός στον όρκο που έδωσα, προτιμώ να πεθάνω από το να ζήσω χωρίς τιμή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επίμαχη επιστολή, που πυροδότησε ανησυχίες ότι οι ανώτεροι δικαστές της Ταϊλάνδης κάνουν κατάχρηση εξουσίας εξυπηρετώντας πολιτικά συμφέροντα.

Εκπρόσωπος της Δικαστικής Υπηρεσίας της Ταϊλάνδης πάντως, δήλωσε στην Bangκok Post ότι ο Khanakorn αυτοπυροβολήθηκε γιατί αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα και άγχος. Ωστόσο, ο Piyabutr Saengkanokkul, γενικός γραμματέας του κόμματος Future Forward της Ταϊλάνδης, επισήμανε ότι ο Khanakorn προσπαθούσε να κάνει γνωστές τις καταγγελίες του για το δικαστικό σύστημα από τις αρχές Σεπτεμβρίου».

Ευτυχώς, ο εν λόγω δικαστής απέτυχε στην απόπειρα αυτοκτονίας του και τραυματισμένος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ