Δευτέρα 06 Μαϊου 2024

Παναγιώτης Στάθης: Τι θα πει η Ξένη Δημητρίου στην κατάθεσή της για την Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Τι θα πει η Ξένη Δημητρίου στην κατάθεσή της για την Novartis

Είναι  δικονομικά αναγκαίο. Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με βάση τις αναφορές του Γιάννη Αγγελή (αγαπημένου της παιδιού μέχρι πρότινος, όπως ο ίδιος είχε πει) είναι ένα από τα πρόσωπα που θα καταθέσει στην έρευνα που γίνεται στον Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες περί «σκευωρίας».

Θα μου πείτε δεν είναι απλά ένα πρόσωπο, είναι το κεντρικό πρόσωπο για θεσμικούς και ουσιαστικούς λόγους. Αφενός γιατί είχε τη θεσμική ευθύνη για όσα γίνονταν στη διάρκεια της έρευνας (και όσα καταγγέλλονται από τον κ. Αγγελή) και αφετέρου γιατί ο πρώην προστατευόμενός της ουσιαστικά της αποδίδει από αμέλεια έως (τυχόν) ευθύνη.

Αν κρίνω βέβαια από τη στάση της κας Παπασπύρου, πρώην επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης , η οποία επίσης είχε φιλική σχέση με τον Αγγελή και βρισκόταν στην ίδια «ευθεία» με την κα Δημητρίου, προφανώς θα διαψεύσει τον αντεισαγγελέα προστατευόμενό της. Θα πει δηλαδή – προφανώς επαναλαμβάνω – πως ουδέποτε συμμετείχε τον Δεκέμβριο του 2018 σε σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό Δικαιοσύνης Καλογήρου και τον Αγγελή με θέμα την αντικατάσταση Τουλουπάκη. Επίσης ουδέποτε τον έπεισε να «λειάνει» την πρώτη αναφορά του με την υπόσχεση ότι θα αντικατασταθεί η κα Τουλουπάκη (δηλαδή δεν θα ανανεωθεί η θητεία της).

Επίσης πως ουδέποτε του είπε το όνομα του αποκαλούμενου Ρασπούτιν.

Πάντως δεν ξέρω τι θα πει για το γεγονός ότι επί  έξι μήνες (από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο) δεν διέταξε, ως όφειλε, έρευνα για όσα κατήγγειλε ο προστατευόμενός της  αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ή μάλλον ξέρω τι θα πει , αλλά θα το αποκαλύψω προσεχώς…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ