Τετάρτη 08 Μαϊου 2024

Παν. Στάθης: Στο Βερολίνο (μάλλον) υπάρχουν, στην Αθήνα;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παν. Στάθης: Στο Βερολίνο (μάλλον) υπάρχουν, στην Αθήνα;
  • Του Παναγιώτη Στάθη

Ο μύθος με τον μυλωνά στο Βερολίνο είναι γνωστός. Είναι αυτός που γέννησε την περίφημη φράση «υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».  Δεν γνωρίζω αν η Δικαιοσύνη στον Γερμανικό Βορρά είναι τόσο άκαμπτη και θαρραλέα όσο περιγράφει ο μύθος, μην ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη χώρα έχει ως μόνιμο εξαγώγιμο προϊόν εταιρικά σκάνδαλα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Και δεν είναι μόνον η Siemens προφανώς. Είναι όμως τέτοια η παγκόσμια και κυρίως η εσωτερική αίσθηση της κοινής γνώμης. Πως οι θεσμοί (π.χ ) στη Γερμανία λειτουργούν.

Γιαυτό και είναι πρωτίστως ευτελισμός για τη Δικαιοσύνη αυτό το ξεκατίνιασμα που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Αλληλοκατηγορίες, ίντριγκες, σκάνδαλα, μηνύσεις… Είναι η πλήρης κατάρριψη του αισθήματος εμπιστοσύνης στων πολιτών σε αυτό που θα έπρεπε να είναι το καταφύγιο των αδυνάμων.

Μπορεί λοιπόν όλα αυτά να έχουν ως βάση την εξόφθαλμη προσπάθεια των κυβερνήσεων να ελέγξουν τη Δικαιοσύνη, αλλά το ταγκό χρειάζεται δυο. Και προφανώς και κάποιοι δικαστές «χόρεψαν» το χορό αυτό. Ας μην κάνουν λοιπόν τώρα τους έκπληκτους ή τους θιγμένους. Η ευθύνη ανήκει και σε αυτούς… 

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ