Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Άννα Κανδύλη: Η «κακή» αρχή με τη Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Η «κακή» αρχή με τη Novartis

Για τα  όσα εξελίσσονται τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από την Novartis -έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση, σοβαρότατες καταγγελίες για χειραγώγηση της  εισαγγελικής έρευνας, προανακριτική στη Βουλή-  το έναυσμα δόθηκε με  τη δημοσιοποίηση των αναφορών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

Αναφορές που υποβλήθηκαν  στις αρχές του 2019  και στις οποίες ο  κ. Αγγελής δεν περιοριζόταν σε εξηγήσεις για  το «στικάκι» με στοιχεία λογαριασμού πολιτικού προσώπου  που του αποδόθηκε μέσω δημοσιευμάτων ότι αρνήθηκε να παραλάβει από τους Αμερικανούς στη Βιέννη.

Επεσήμαινε και όλα αυτά που τώρα διερευνώνται. Σοβαρές καταγγελίες είχε κάνει το ίδιο διάστημα  και η κ. Ελένη Τουλουπάκη στη δική της αναφορά –απάντηση στα όσα της απέδιδε ο τότε επόπτης  της , κάνοντας λόγος για  παρεμβάσεις  από μέρους του στο έργο της.

Ωστόσο, η αρχική εντολή προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γρηγόρη Πεπόνη, ήταν να διερευνήσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που του ανατέθηκε  μόνο  το αν υπήρξε το  περιστατικό  με το «στικάκι».

Αν όμως από την πρώτη στιγμή   είχε δοθεί μία παραγγελία που τα περιελάμβανε όλα και δεν είχαν κρυφτεί «κάτω από το χαλί» όσα θεωρήθηκαν  «δύσκολα», η υπόθεση θα  είχε πάρει τέτοια διάσταση; 

Θα είχε πληγεί σε τέτοιο βαθμό το κύρος της δικαιοσύνης  εξαιτίας της διάχυτης σήμερα υποψίας ότι λειτουργοί της –και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο- συμμετείχαν σε «κουκουλώματα»;

Μάλλον όχι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ