Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Άννα Κανδύλη: Άλλες χώρες ούτε εκδίδουν, ούτε «ξεχνούν» στη φυλακή τους «Βίνικ» που έχουν στα χέρια τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Άλλες χώρες ούτε εκδίδουν, ούτε «ξεχνούν» στη φυλακή τους «Βίνικ» που έχουν στα χέρια τους

Μετά και τη «βούλα» που έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Αλεξάντερ Βίνικ εκδόθηκε στη Γαλλία. Τον «ενδιάμεσο σταθμό», σύμφωνα με τη δικηγόρο του Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο δρόμο του προς τις ΗΠΑ που φαίνεται πως τον θέλουν «διακαώς».

Λαμβάνοντας υπόψη τη δήλωση του αποκαλούμενου και «Mr.Bitcoin» στην εφημερίδα Realnews, ότι προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα αλλά ουδείς του απάντησε, αναρωτιέμαι γιατί όχι. Γιατί να μην έμενε, αφού όχι μόνο συνελήφθη εδώ αλλά φέρεται να τέλεσε τα αδικήματα που του αποδίδονται και στη χώρα μας. Να εξέτιε δηλαδή την όποια ποινή του επιβαλλόταν κι αφού και ο ίδιος προσφερόταν να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις του.

Γιατί μη μου πει κανείς ότι εφόσον ο Βίνικ ( για τον οποίο λέγεται πως «παίζει στα δάκτυλα» την τεχνολογία) καταλήξει στις ΗΠΑ, θα τον βάλουν σε ένα κελί και θα τον ξεχάσουν.

Όπως συνηθίζουν οι Αμερικανοί με τους ιδιοφυείς «εγκληματίες», το πιο πιθανό είναι να τον χρησιμοποιήσουν προς δικό τους όφελος.

Αλλά αυτά προφανώς είναι είτε πολύ «ψιλά» γράμματα για την Ελλάδα που δεν τα καταλαβαίνει, είτε «deals» που δεν τολμά να κάνει από τη στιγμή που είναι στη μέση η «υπερδύναμη»…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ