Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Άννα Κανδύλη: Δεν αρκεί το θέλω, απαιτείται και το μπορώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Δεν αρκεί το θέλω, απαιτείται και το μπορώ

Οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς έχουν αποστείλει αίτημα στο ΣΔΟΕ από την Άνοιξη του 2018, λίγο αφότου ασκήθηκε η πρώτη δίωξη για την υπόθεση της Novartis στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα Κωνσταντίνο Φρουζή.

Και ζητούσαν να της επιβληθεί πρόστιμο βάση των όσων προβλέπονται στο Νόμο 4557/2018, το οποίο πρόστιμο μπορεί να φτάσει και τα 10 εκ. ευρώ.

Από μία πρώτη έρευνα που έκανα αυτό που κατάλαβα είναι ότι ουδέν πρόστιμο έχει επιβληθεί έως τώρα. Άγνωστο γιατί, καθώς στο εν λόγω ερώτημα απάντηση δεν έλαβα, μόνο κάτι του τύπου: « έχουν γίνει αλλαγές στο Σώμα», «μάλλον έχει επιληφθεί η τάδε υπηρεσία», κλπ., κλπ.

Χθες όμως έλαβα απάντηση σε μία άλλη απορία μου. Στο τι γίνεται με το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στη δωροδοκία γιατρών από την φαρμακοβιομηχανία και που στο πλαίσιο αυτής έχουν κληθεί από τον Σεπτέμβρη και τα στελέχη της μητρικής Novartis. Από όσα μου είπαν προκύπτει ότι η συγκεκριμένη έχει χαθεί… στη μετάφραση. Γιατί; Επειδή οι ύποπτοι έχουν ζητήσει (όπως νομιμοποιούνται να το κάνουν) μετάφραση των εγγράφων στη γλώσσα τους , δηλαδή στα Γερμανικά, αυτό μπορεί να γίνει μόνο από την μεταφραστική υπηρεσία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Η οποία δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί σε εύλογο χρόνο καθώς εκεί υπηρετούν 3 και ο κούκος με τα αιτήματα να είναι δεκάδες. Κατά τα λοιπά, μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη χώρα , που όλες οι υπηρεσίες εδώ και περίπου 4 χρόνια έχουν πέσει, όπως δηλώνεται εμφατικά, «πάνω κατά πάνω»…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr