Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Άννα Κανδύλη: Δικαστήρια Πειραιά. Άγνοια κινδύνου (!) ή ανευθυνότητα σε βαθμό «κακουργήματος»;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Δικαστήρια Πειραιά. Άγνοια κινδύνου (!) ή ανευθυνότητα σε βαθμό «κακουργήματος»;

Τουλάχιστον 4 ημέρες πέρασαν από τότε που έγινε γνωστό στους υπεύθυνους ότι υπάρχει κρούσμα κορωνοιού σε δικαστικό λειτουργό στα δικαστήρια του Πειραιά, μέχρι να απολυμανθούν τα κτήρια από συνεργείο του Δήμου της πόλης.

Ωστόσο, όλες τις προηγούμενες ημέρες, οι διαδικασίες που δεν εξαιρούνται από τη νέα ΚΥΑ, συνεχίζονταν κανονικά.

Και συνεχίζονταν, παρόλο που ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός, όπως σημειώνουν δικηγόροι, δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι των δικαστηρίων, μέχρι να διαπιστωθεί ότι νοσεί, κυκλοφορούσε λόγω των αρμοδιοτήτων του σε όλους τους ορόφους του κτηρίου της οδού Σκουζέ.

Ερωτώ λοιπόν, τα παραπάνω δείχνουν υπεύθυνη συμπεριφορά;

Όταν ο πρωθυπουργός μιλάει ευθέως για πόλεμο και η Κυβέρνηση προσπαθεί έως τώρα να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τον ιό λαμβάνοντας πρωτοφανή μέτρα, είναι δυνατόν κάποιοι «ανευθυνουπεύθυνοι» ( για να μην πω τίποτα χειρότερο) να λειτουργούν τόσο ασυνείδητα;

Γιατί όπως είναι αντιληπτό δεν μπορεί ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε τα μέλη της Κυβέρνηση να «κυνηγούν» τον πάσα ένα που δεν καταλαβαίνει.

Τα δικαστήρια έχουν διοικήσεις που προφανώς σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλουν να πράττουν τα αυτονόητα για την προστασία τόσο όσων εργάζονται σε αυτά όσο και του κοινού που προσέρχεται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ