Κυριακή 07 Μαρτίου 2021

Άννα Κανδύλη: Γιατί φοβούνται την Novartis…

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Γιατί φοβούνται την Novartis…

Η ολομέλεια των Εφετών δεν θα εξετάσει την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου τον ορισμό εφέτη ανακριτή για την υπόθεση της Novartis, όπως αρχικώς είχε ειπωθεί. Μαθαίνω ότι η σύγκλιση για το εν λόγω θέμα μετατίθεται για τις 2 Δεκεμβρίου. Και αν… Καθώς δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι και τότε θα τεθεί προς συζήτηση.

Ο λόγος; Μάλλον η απροθυμία που διαπίστωσε ο προϊστάμενος του Εφετείου Κώστας Σταμαδιάνος στις πρώτες διερευνητικές κρούσεις που έκανε. Κατά τις πληροφορίες μου οι περισσότεροι δικαστικοί λειτουργοί είτε εμμέσως(επικαλούμενοι διάφορους προσωπικούς λόγους), είτε ευθέως, του το «ξέκοψαν» ότι δεν θέλουν να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Προφανώς, το γεγονός ότι όσοι μέχρι τώρα-ακόμη κι αν μόνο «ακούμπησαν» τη δικογραφία-βρέθηκαν στο «στόχαστρο» κριτικής και καταγγελιών ακόμη και συναδέλφων τους πρέπει να ήταν ο βασικός λόγος της «απροθυμίας» τους να αναλάβουν την υπόθεση.

Κατανοητό, θα πουν κάποιοι. Ωστόσο μιλάμε για δικαστές κι αυτή η στάση θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Όταν σε μία χώρα οι λειτουργοί της δικαιοσύνης δείχνουν να φοβούνται την εμπλοκή τους σε κάποιες «καυτές» δικογραφίες, τότε σε αυτή τη χώρα η απονομή δικαιοσύνης κάπου χωλαίνει…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ