Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Άννα Κανδύλη: Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε

Νομίζω ότι δεν παλευόμαστε σε αυτή τη χώρα. Γιατί; Πρώτον: Ασκούνται διώξεις σε εισαγγελικό λειτουργό για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis με βάση και τις καταγγελίες προσώπων που η εν λόγω λειτουργός έχει διώξει.

Δεύτερον: Ελέγχονται ποινικά και οι καταγγέλλοντες και μάλιστα για ψευδορκία.

Τρίτον: Την ώρα που μια άλλη χώρα παίρνει εκατομμύρια για τις παράνομες πρακτικές που ακολούθησε η Novartis στην Ελλάδα ( μετά την παραδοχή και της ίδιας της εταιρεία) εδώ ακόμη δεν έχουμε καταλήξει αν όντως παρανομούσε. Κι αυτό γιατί, σχεδόν 4 χρόνια αφότου ξεκίνησε η σχετική έρευνα, όσοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση -ελεγκτές και ελεγχόμενοι – «δείχνουν» ο ένας τον άλλον είτε ως παρεμβαίνοντα είτε ως σκευωρό.

Τέταρτον: Δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί διαφωνούν για το εάν υπήρξαν παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis και τη διαφωνία τους καλείται να χειριστεί ένας κατώτερος στο βαθμό συνάδελφός τους. Ο οποίος μάλιστα, αδυνατώντας να πράξει διαφορετικά, συμφωνεί εν πολλοίς και με τους δύο!

Πέμπτον: Την ώρα που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, μεταξύ όσων προτείνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά (GUE/NGL) για το βραβείο που αφορά «δημοσιογράφους, πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση», βρίσκονται οι Έλληνες Πληροφοριοδότες Δημοσίου Συμφέροντος της Υπόθεσης Novartis. Οι οποίοι στη χώρα τους (στην Ελλάδα δηλαδή) χαρακτηρίζονται και ως «κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ