‘Αννα Κανδύλη: Μπορεί να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο;

"Αν υπάρξει απροθυμία του κόσμου σε μεγάλο ποσοστό να κάνει το εμβόλιο, τι γίνεται; Από τη στιγμή μάλιστα που όπως λέει η κυβέρνηση, ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Πώς λοιπόν θα αποκτηθεί αυτή η ανοσία ώστε να «ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω" αναρωτιέται η Άννα Κανδύλη.

NEWSROOM
‘Αννα Κανδύλη: Μπορεί να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο;

Ο εμβολιασμός κατά του COVID 19 ξεκίνησε. Ο «δρόμος προς την ελευθερία» άνοιξε. Στόχος τώρα είναι να εμβολιαστεί το 60 με 70% του πληθυσμού ώστε να αποκτηθεί η λεγόμενη ανοσία της «αγέλης».

Αν όμως υπάρξει απροθυμία του κόσμου σε μεγάλο ποσοστό να κάνει το εμβόλιο, τι γίνεται; Από τη στιγμή μάλιστα που όπως λέει η κυβέρνηση, ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Πώς λοιπόν θα αποκτηθεί αυτή η ανοσία ώστε να «ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω»; Προφανώς, και για να μην γίνουμε οι παρίες του κόσμου αφού από ότι καταλαβαίνω το χαρτί του εμβολιασμού θα λειτουργεί ως περίπου διαβατήριο, μάλλον θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό. Πώς;

Νομίζω τον δρόμο τον έδειξε το ΣτΕ με την πρόσφατη απόφασή του, την 2387/2020. Το δικαστήριο υπενθυμίζω αποφάνθηκε ότι η συνταγματική δημόσιου σκοπού πρόβλεψη του κράτους να λαμβάνει μέριμνα για τη δημόσια υγεία επιτρέπει να διαγράφονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τα παιδιά, σε περίπτωση κατά την οποία οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν. Κι ότι «θα αντέκειτο στην αρχή της ισότητας η αξίωση προσώπου να μην εμβολιαστεί, επικαλούμενο ότι δεν διατρέχει ατομικό κίνδυνο, εφόσον διαβιώνει σε ασφαλές περιβάλλον οφειλόμενο στο γεγονός ότι τα άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του έχουν εμβολιαστεί». Σκεπτικό που κάλλιστα νομίζω μπορεί να «κολλήσει» και όσον αφορά στους ενήλικες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ