Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Άννα Κανδύλη: Περί δικαίων και αδίκων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Περί δικαίων και αδίκων

Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω για τη δικαιοσύνη το τελευταίο διάστημα, είναι κάτι παραπάνω από θλιβερή.

Ενας υπουργός να ζητάει παρουσία του πρωθυπουργού να δοθεί εντολή για τη σύλληψη δημοσιογράφων κι ένας άλλος να αποκαλεί την Εισαγγελέα Διαφθοράς «τύπισσα» και «κορίτσι μου». Την οποία, βάσει των όσων ακούγονται, δίνει στον συνομιλητή του την εντύπωση πως μπορεί να την καλέσει ανά πάσα στιγμή και να της κάνει «υποδείξεις».

Δεν γνωρίζω αν είναι αληθείς, ψευδείς ή προϊόν «κοπτικής-ραπτικής» αυτές οι συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Από τη στιγμή, ωστόσο, που δεν έχουν διαψευστεί κατηγορηματικά από τους φερόμενους συνομιλητές, προφανώς έχουν γίνει.

Και σε κάθε περίπτωση αυτό θα το δείξει η πραγματογνωμοσύνη που θα παραγγελθεί στο πλαίσιο σχετικής εισαγγελικής έρευνας.

Τι γίνεται όμως με εκείνους τους δικαστικούς λειτουργούς που αναφέρονται στις εν λόγω συνομιλίες;

Ποια πραγματογνωμοσύνη μπορεί να αποδείξει αν ήταν ή δεν ήταν υποχείρια των πολιτικών, « υφιστάμενοί» τους που παίρνουν εντολές για συλλήψεις, διώξεις κλπ., όπως εμφανίζονται στους επίμαχους διαλόγους;

Προφανώς καμία. Και καλά, στην περίπτωση που έχουν εμπλακεί ας τους μείνει η «ρετσινιά». Αν όμως όχι, αλλά τα ονόματά τους χρησιμοποιήθηκαν για να κάνουν κάποιοι το « κομμάτι» τους, ποιος και πως θα τους αποκαταστήσει; Ποιος και πως θα τους δώσει πίσω την αξιοπρέπεια και την χαμένη αξιοπιστία τους;

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ