Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Άννα Κανδύλη: Στο ίδιο έργο θεατές

"Η αίσθηση της ατιμωρησίας φαίνεται να έχει παγιωθεί αφού κανείς έως τώρα δεν τολμά να κάνει τα αυτονόητα, αυτά που ισχύουν δηλαδή σε όλο τον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο: φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων από ένα ειδικό σώμα και υποχρεωτική κάρτα εισόδου σε φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό" επισημαίνει η Άννα Κανδύλη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Στο ίδιο έργο θεατές

Τα φαινόμενα βίας και βανδαλισμών από ομάδες κουκουλοφόρων είναι συχνά τα τελευταία χρόνια στα πανεπιστήμια ενώ η φραστική και μόνο καταδίκη τους από εκείνους που οφείλουν να τα πατάξουν αλλά δεν το κάνουν μόνο αγανάκτηση προκαλεί. Αγανάκτηση, γιατί η επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου αν και προκάλεσε σοκ λόγω του τρόπου που επιχειρήθηκε η διαπόμπευσή του, δεν ήταν η πρώτη σε πανεπιστημιακό δάσκαλο. Κι εφόσον συνεχίζουν να εξαγγέλλονται μέτρα χωρίς όμως να υλοποιούνται, δεν θα είναι και η τελευταία.

Η αίσθηση της ατιμωρησίας φαίνεται να έχει παγιωθεί αφού κανείς έως τώρα δεν τολμά να κάνει τα αυτονόητα, αυτά που ισχύουν δηλαδή σε όλο τον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο: φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων από ένα ειδικό σώμα και υποχρεωτική κάρτα εισόδου σε φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό. Κυρίως όμως, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, δεν υπάρχει βούληση από την πλευρά της πολιτείας να εντοπίσει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους δράστες τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων.

Το να ακούμε κάθε φορά που συμβαίνει ένα ανάλογο περιστατικό ότι είναι καταδικαστέο και απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων, δεν αρκεί.

Κι όχι μόνο δεν αρκεί αλλά είναι και εξοργιστικό το ότι σπεύδουν να κάνουν τέτοιους είδους δηλώσεις εκείνοι που ενώ έχουν το θεσμικό καθήκον να προστατέψουν την ασφάλεια των ανθρώπων και την δημόσια περιουσία, όχι μόνο δεν το πράττουν αλλά κουνούν κι αυστηρά το δάχτυλο. Αλήθεια, σε ποιον;

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ