Πέμπτη 13 Μαϊου 2021

Άννα Κανδύλη: Τι συμβαίνει με τη δικογραφία για το Μάτι;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Τι συμβαίνει με τη δικογραφία για το Μάτι;

Η δικογραφία για το Μάτι έχει διαβιβαστεί δύο φορές στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες. «Αναπαύεται» ωστόσο εδώ και μήνες σε ένα συρτάρι. Όπως και άλλες βέβαια που αφορούν κρίσιμες υποθέσεις. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει μία σημαντική διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες: αφορά 102 νεκρούς συνανθρώπους μας. Συνεπώς, το αναμενόμενο θα ήταν να έχει πιο σοβαρή αντιμετώπιση. Έστω να είχε δοθεί μία απάντηση- όποια κι αν ήταν αυτή- από τους «πατέρες» του Έθνους.

Δυο φορές έχει ζητηθεί επίσης από τον ανακριτή Θανάση Μαρνιέρη, και ακόμη περισσότερες από τους παθόντες, αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακουργήματα.

Των παθόντων έχουν απορριφθεί όλα. Όπως και το ένα του ανακριτή από τον Εισαγγελέα. Μένει να δούμε αν θα έχει την ίδια τύχη και το δεύτερο που τώρα κατατέθηκε από τον κ. Μαρνιέρη κι έρχεται μετά τις καταγγελίες για επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών.

Τέλος, ένα ακόμη αίτημα που κατατέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφορούσε τον ορισμό εφέτη- ανακριτή, λόγω μείζονος σπουδαιότητας της υπόθεσης, απορρίφθηκε κι αυτό. Όπως δε έλεγαν τότε «κακές γλώσσες», οι εφέτες ούτε καν μπήκαν στην ουσία αλλά με την άρνησή τους ήθελαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την τροπολογία που αφορούσε στην αύξηση του αριθμού των προέδρων εφετών…

Κατόπιν όλων αυτών, ευλόγως λοιπόν τίθεται – κι όχι μόνο από τους παθόντες – το ερώτημα: Τι συμβαίνει με αυτή τη δικογραφία; Πόσοι παραπάνω από τους 102 έπρεπε να είναι οι νεκροί για να της δώσουν οι αρμόδιοι τη σημασία που της πρέπει;

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr