Τετάρτη 25 Μαϊου 2022

Άννα Κανδύλη: Υπόθεση Πετσίτη-ΔΕΠΑ. Θα διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες δικαστικών λειτουργών ή αρμοδίων ελεγκτικών αρχών;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Υπόθεση Πετσίτη-ΔΕΠΑ. Θα διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες δικαστικών λειτουργών ή αρμοδίων ελεγκτικών αρχών;

Η δικογραφία που αφορά την υπόθεση της ΔΕΠΑ με κεντρικό πρόσωπο τον Μανώλη Πετσίτη βρίσκεται πλέον στη Βουλή αφού ο εισαγγελέας «σκόνταψε» στα ονόματα τριών πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: των Φλαμπουράρη, Σταθάκη, Δραγασάκη.

Πρόκειται για τη δικογραφία που άνοιξε μετά τις καταγγελίες του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Θεόδωρου Κιτσάκου ότι ο Πετσίτης κάνοντας χρήση των σχέσεων του με την τότε κυβέρνηση, τον πίεζε να ρυθμιστούν ευνοϊκά υποθέσεις που αφορούσαν τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.Και βασικά να μην «ενοχλείται» για το «φέσι» των 100 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας λιπασμάτων ELFE(συμφερόντων του)προς τη ΔΕΠΑ.

Το αν θα προχωρήσει κοινοβουλευτικά η υπόθεση θα το δούμε το επόμενο διάστημα καθώς, όπως προβλέπεται, πρέπει να συγκεντρωθούν 30 υπογραφές για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Το θέμα είναι ωστόσο τι γίνεται, αφενός με εκείνο το χρέος(κι αν μετά τις καταγγελίες άλλαξε κάτι), αφετέρου, αν ελέγχονται πλην Πετσίτη, Κιτσάκου και πρώην Υπουργών, όλοι οι άλλοι που είχαν λάβει γνώση της κατάστασης εδώ και καιρό. Όπως δικαστικοί λειτουργοί ή επικεφαλής αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών.

Γιατί (αν αποδειχθεί ότι ισχύουν οι καταγγελίες), στον Πετσίτη, στον Λαυρεντιάδη, στους Υπουργούς, αφού ξεκίνησε η διαδικασία, θα αποδοθεί στο τέλος το μερίδιο της ποινικής ή της πολιτικής ευθύνης που αναλογεί, αν αναλογεί, στον κάθε ένα.

Η Δικαιοσύνη και οι υπόλοιπες αρχές όμως θα ελέγξει κανείς γιατί δεν αντέδρασαν εγκαίρως ενώ γνώριζαν;

Κι αν υπάρχει αμφιβολία για το ότι τους ήταν σχεδόν όλα γνωστά πολύ καιρό πριν ξεκινήσει τις καταγγελίες του ο Θ. Κιτσάκος( κάτι που έκανε αφότου βρέθηκε και ο ίδιος στο δικαστικό «μικροσκόπιο») μια αναζήτηση στον Τύπο από τα τέλη του 2017 μπορεί να το επιβεβαιώσει. Ή ένα «ξεφύλλισμα» των σχετικών δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί και εκκρεμούν στη δικαιοσύνη. Οι ημερομηνίες πάνω στις καταγγελίες, τις μηνύσεις και τις αναφορές είναι αποκαλυπτικές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ