Κυριακή 26 Μαϊου 2024

Παναγιώτης Στάθης: Αποκαλύψεις σοκ και επιθέσεις -«Άφωνη» Δικαιοσύνη μπροστά στον διασυρμό;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Αποκαλύψεις σοκ και επιθέσεις -«Άφωνη» Δικαιοσύνη μπροστά στον διασυρμό;

Αυτό που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες είναι το τέλειο σενάριο τρόμου για την Ελληνική Δικαιοσύνη: Μια (παράνομη) ηχογράφηση, περιέχει τη φράση που αποδίδεται στον κορυφαίο πρώην υπουργό Νικ. Παππά «….εγώ σου είπα τι θα κάνω. Θα ζητήσω από τον Παπαγγελόπουλο να μου φέρει την ίδια την τύπισσα και θα της πω ανοιχτά περί τίνος πρόκειται. Θα της πω «κορίτσι μου, έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;».

Η φράση, φαίνεται να αφορά την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και απευθύνεται σε έναν επιχειρηματία τον οποίο εκείνη διερευνούσε. Τον Σάμπυ Μιωνή.

Ο Νικ. Παππάς απάντησε πως «χειριζόταν έναν άνθρωπο που παραληρούσε» (σ.σ. τον Μιωνή), εν ολίγοις τον «παραμύθιαζε». Λίγη ώρα αργότερα  ο Αδωνις Γεωργιάδης, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, είπε πως «η κα Τουλουπάκη καταπάτησε το σύνταγμα ασκώντας δίωξη κατά του Ανδ. Λοβέρδου και γι’ αυτό πρέπει να πάει φυλακή. Για πολλά χρόνια, γιατί το Σύνταγμα είναι υπεράνω όλων».

Και στις δυο περιπτώσεις αντιλαμβάνομαι δυο πράγματα:

– Στην πρώτη ότι μπορεί ο κ. Παππάς πράγματι να παραμύθιαζε τον Μιωνή. Ο τρόπος όμως που επιλέγει να χειριστεί τον επιχειρηματία δεν είναι θεσμικά αρμόζων, ούτε στέλνει το μήνυμα σε κάποιον που βάλλει κατά της Δικαιοσύνης πώς η Ελληνική Πολιτεία σέβεται τους δικαστές της.

– Στην δεύτερη, μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τις έρευνες και τις αποκαλύψεις, αντιλαμβάνομαι την συναισθηματική έξαρση του κ. Γωργιάδη. Κυρίως την αντιλαμβάνομαι γιατί είναι δέσμιος επι 1,5 χρόνο (με τη μεσολάβηση μάλιστα εκλογών) μιας δικαστικής διαδικασίας που θα έπρεπε (όφειλε) να του έχει ήδη δώσει μια απάντηση. Η φράση όμως «θα έπρεπε να πάει φυλακή», υπερβαίνει αυτή την ισορροπία μεταξύ πολιτείας και δικαστικής εξουσίας. Γιατί ο κ. Γεωργιάδης δεν μιλούσε ως ιδιώτης, αλλά ως υπουργός μιας κυβέρνησης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα (κι ενώ έχει γίνει χαμός με τις καταθέσεις, τις έρευνες, τις διώξεις κλπ με Αγγελή, Ράικου κ.λπ.) με αλληλοκατηγορίες μεταξύ εισαγγελέων και δικαστών, με δημοσιοποίηση ανατριχιαστικών λεπτομερειών που εκθέτουν ανεπανόρθωτα δικαστές και εισαγγελείς, με ευθείες καταγγελίες που μιλούν ακόμα και για στήσιμο πολιτικών διώξεων, μένει να αναρωτηθούμε ένα πράγμα:

Ποιος στο τέλος της ημέρας θα εμπιστευθεί αυτή την «άφωνη» (άλαλη αφού δεν έχει πει κουβέντα από προχθές) Δικαιοσύνη; Ποιος;

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr