Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Άννα Κανδύλη: Και η επέκταση του ωραρίου εξετάζεται ως λύση για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Και η επέκταση του ωραρίου εξετάζεται ως λύση για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων

Όπως μαθαίνω η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων και πέρα από τις 3μ.μ., συζητείται πλέον πιο έντονα (και μεταξύ των πλέον αρμοδίων) ως ένα από τα μέτρα που θα βοηθούσαν στην αποσυμφόρησή τους.

Πρόκειται για μία πρόταση που κατά καιρούς έχουν κάνει και ανώτεροι/ ανώτατοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση. Κι αυτό γιατί υπήρχε σθεναρή αντίδραση από διάφορες πλευρές καθώς ένα τέτοιο μέτρο αφενός «ξεβολεύει» πολλούς, αφετέρου- και το βασικότερο ενδεχομένως- η Πολιτεία το ήθελε μεν αλλά χωρίς να «βάλει το χέρι στη τσέπη».

Πλέον όμως και λόγω του ότι η κατάσταση επιβαρύνθηκε περαιτέρω με το lockdown λόγω κορονοϊού, η επέκταση του ωραρίου εξετάζεται σοβαρά (εκτός των άλλων προτάσεων που έχουν «πέσει στο τραπέζι») και μάλιστα, λένε οι πληροφορίες, οι υποστηρικτές του εν λόγω μέτρου αυξάνονται καθημερινά.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ό,τι είναι να γίνει πρέπει να αποφασιστεί γρήγορα και να εφαρμοστεί «χθες». Το δικαστικό σύστημα δεν έχει φτάσει (όπως πιστεύουν κάποιοι) στα όρια, αλλά πλέον (όπως λένε οι πολλοί και άμεσα εμπλεκόμενοι) τα έχει ξεπεράσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ