Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Παναγιώτης Στάθης: Κων/νου (Φρουζή) και Ελένης (Τουλουπάκη) και ο αντίλογος της Εισαγγελίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Κων/νου (Φρουζή) και Ελένης (Τουλουπάκη) και ο αντίλογος της Εισαγγελίας

Η υπόθεση Novartis τείνει πλέον να αναδειχθεί σε ένα σήριαλ μεγάλων διαστάσεων. Χαμένο σε επιμέρους καταγγελίες και λεπτομέρειες, με εκατέρωθεν βολές και αιτιάσεις, προσωπικές αντιμαχίες και τόσα επιμέρους ανοιχτά θέματα που τελικά χάνεται η ουσία , όπως αυτή συνοψίζεται σε δυο ερωτήματα:

Α) Υπήρξε χρηματισμός γιατρών μέσω αθέμιτων πρακτικών από την εταιρία; Υπήρξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων;

Β) Υπήρξε στήσιμο της υπόθεσης εναντίον των 10 πολιτικών προσώπων εκ μέρους του Δημ. Παπαγγελόπουλου με αιχμή του δόρατος την Εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη;

Αυτά είναι τα βασικά ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν. Σε αυτό το επίπεδο χθές η μια πλευρά ήταν (σχεδόν) ξεκάθαρη σε αυτό που καταγγέλλει: Η κ. Τουλουπάκη με πίεσε ως μη όφειλε, με απειλές να καταθέσω εναντίον πολιτικών προσώπων, είπε ο Κων/νος Φρουζής. Μίλησε δε για άτυπη , μυστική, συνάντηση παρουσία 3 εισαγγελέων, δυο δικηγόρων και του ιδίου. Προφανώς εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία, που έρχεται να προστεθεί σε αυτή του Νίκου Μανιαδάκη και σε όσα είπε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής περί «πολιτικής στόχευσης στην υπόθεση».

Ο διάλογος

Ο ακριβής διάλογος στην Προανακριτική φέρεται να ήταν ο εξής:

ΦΡΟΥΖΗΣ: Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τρία χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα την δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying. Δεν κλήθηκα ποτέ από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσω εξηγήσεις. Ποτέ!»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Δεν σας κάλεσε κανείς;»

ΦΡΟΥΖΗΣ:  «Επίσημα όχι, μόνο ατύπως»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  «Τι εννοείτε ατύπως; Ποιος σας κάλεσε ατύπως;»

ΦΡΟΥΖΗΣ:  «Τον Μάιο του 2018, με κάλεσε η κυρία Τουλουπάκη σε μια άτυπη συνάντηση. Πήγα μαζί με τους δικηγόρους μου. Η συνάντηση κράτησε 15 λεπτά. Η κυρία Τουλουπάκη μου είπε πως υπάρχουν σημαντικά στοιχεία σε βάρος μου και μου πρότεινε να με κάνει προστατευόμενο μάρτυρα αν κατέθετα εναντίον πολιτικών προσώπων.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ:  «Σας είπε «πολιτικά» πρόσωπα;»

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:  «Σας είπε ποια;»

ΦΡΟΥΖΗΣ:  «Ναι, για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα…»

«Διαψεύδεται»

Πηγές της Εισαγγελίας που ρωτήθηκαν για το θέμα απάντησαν πως αυτό που ισχυρίζεται ο Φρουζής δεν θα μπορούσε να γίνει. Δηλαδή πως δεν θα μπορούσε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας τον Μάιο του 2018 γιατί ήδη ήταν βασικός κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018! Δυο έννοιες που κατά τον νόμο είναι ασύμβατες

Όσον αφορά στο σκέλος της αναφοράς του πως δεν είχε κληθεί ποτέ να μιλήσει σε αρμόδιο όργανο αναφέρεται από τις ίδιες πηγές ότι ήδη έχει κληθεί και έχει δώσει 3 φορές γραπτές εξηγήσεις στην Εισαγγελία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ