Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Ακούστε τους συνταξιούχους πριν είναι (πολιτικά) αργά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Ακούστε τους συνταξιούχους πριν είναι (πολιτικά) αργά

Επανέρχομαι στο θέμα της πρόθεσης του Υπουργείου Εργασίας να προσφύγει σε νέα πιλοτική δίκη για να αναδρομικά επικουρικών και δώρων, που δεν δόθηκαν από την προηγουμένη πιλοτική δίκη. Γιατί απλώς είναι δεύτερη ψυχρολουσία για τους εκατομμύρια συνταξιούχους. Η πρώτη ήταν η απόφαση για καταβολή μόνο των οφειλών από κύριες συντάξεις. Κι αυτό γιατί οι ίδιοι απευθύνονται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη , ο οποίος με την αναγνώριση λαθών (όπως το έκανε δημοσίως), η επανόρθωση τέτοιων ( όπως επίσης το έκανε) και την ανάληψη πολιτικού κόστους για αποφάσεις που θεωρούσε ότι έπρεπε να ληφθούν έδωσε καθαρά μηνύματα πως θέλει να πολιτευθεί. Άλλωστε , είναι πραγματικά πρωτότυπο να λαμβάνεται μια απόφαση καταβολής εφάπαξ 1,5 δις ευρώ σε συνταξιούχους και τελικά ουδείς να είναι ικανοποιημένος.

Και δίνω το λόγο στους ανθρώπους που πλήττονται: Τους συνταξιούχους του Ενιαίου Δικτύου:

«….Το Συμβούλιο της Επικρατείας , όπως δέχεται το σύνολο του νομικού κόσμου , με την πρόσφατη απόφαση επί της πιλοτικής δίκης του Ιανουαρίου ,έκρινε ότι οι συνταξιούχοι δικαιούνται όλες τις μειώσεις και τα Δώρα Κύριας και Επικουρικής σύνταξης , έστω και γι’ αυτό το «ελάχιστο εντεκάμηνο» Ιούνιος 2015- Μάιος 2016.

Τυχόν νέα προσφυγή σε νέα πιλοτική δίκη για δήθεν περαιτέρω ερμηνεία της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ αποτελεί βαρύτατη προσβολή στο θεσμό της Δικαιοσύνης και στο κύρος του ανωτάτου Δικαστηρίου και συνιστά πρωτοφανή εμπαιγμό σε βάρος των πενόμενων συνταξιούχων.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να γλιτώσει από τη μαζική αντίδραση χιλιάδων συνταξιούχων , που ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές διεκδικώντας αναδρομικά των συντάξεών τους για Δώρα και για Επικούρηση. Όσο κι αν προσπαθήσει , δεν θα καταφέρει ο Πρωθυπουργός να ξεφύγει από το να βρεθεί αντιμέτωπος με όλους τους συνταξιούχους: Τόσο το 1,5 εκατομμύριο που δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, όσο και το υπόλοιπο ένα εκατομμύριο που θα διαπιστώσουν ότι θα εισπράξουν πολύ λιγότερα απ’ όσα περίμεναν. Η ευθύνη για την κοροϊδία του συνόλου των συνταξιούχων είναι αποκλειστικά δική του. Με μια νέα πιλοτική δίκη ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δεν θα λύσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Το ΕΝΔΙΣΥ σε κάθε περίπτωση , επιμένει και διεκδικεί την καταβολή όλων των αντισυνταγματικών περικοπών του 2012, για τους νόμους ν.4093/12(περικοπή και δώρα) και ν.4051/12 τόσο για κύρια, όσο και για επικουρική σύνταξη. Είναι διεκδικήσιμα έως και σήμερα. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων εκτελούνται εξολοκλήρου και όχι κατά το δοκούν κύριε Πρωθυπουργέ.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους!!»

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ