Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Παναγιώτης Στάθης : Απάντηση για τη Χρυσή Αυγή δόθηκε και ήταν ηχηρή – Ας σεβαστούμε την απάντηση

Στις δημοκρατίες , αυτές που δικάζουν δίκαια και με σεβασμό στα δικαιώματα τους κατηγορούμενους, ακόμα κι εκείνους που την πολεμούν( σ.σ τη δημοκρατία) υπάρχει σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις. Και η Δικαιοσύνη μίλησε. Και μίλησε με εκκωφαντικό τρόπο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης : Απάντηση για τη Χρυσή Αυγή δόθηκε και ήταν ηχηρή – Ας σεβαστούμε την απάντηση

Τώρα που έκλεισε η δικογραφία, σε πρώτο βαθμό, που η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, μια δικαστής που με σιδερένια πυγμή «κράτησε» τη διαδικασία, ας δείξουμε σεβασμό σε αυτούς που διαφώνησαν στο πλαίσιο του δικαιοδοτικού τους ρόλου.

Ας δείξουμε σεβασμό στους δικαστές που δίκασαν και άκουγαν πολιτικούς να τους λένε ποια θα πρέπει να είναι η απόφασή τους.

Σεβασμό στην κρίση τους . Γιατί απλώς στα συστήματα δικαιοσύνης δυτικού τύπου, δεν δικάζει ούτε η κοινή γνώμη , ούτε το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δικάζουν οι δικαστές που εκπροσωπούν όλα αυτά. Αυτός είναι ο ρόλος τους , αυτή η αποστολή τους και γιαυτό ελέγχονται. Και από τους πολίτες, γιατί απλώς και οι κρίνοντες κρίνονται. Αφού κρίνουν όμως, όχι εκ προοιμίου.

Ας δείξουμε σεβασμό στην εισαγγελέα της έδρας, που είχε άλλη άποψη. Που κατά την κρίση της (με την οποία δικαιούται ο καθένας να συμφωνεί ή να διαφωνεί) πρότεινε κόντρα στο κοινό περί δικαίου αίσθημα . Γιατί δεν έχουμε κανένα στοιχείο να μας δείχνει ότι ωθήθηκε στην πρόταση από άλλα κριτήρια πλην της νομικής της άποψης. Ακόμα κι αν διαφωνούμε, ας σκεφτούμε πως γιαυτό ακριβώς ορκίστηκε : Για να διατυπώνει ελεύθερα και με νομικά κριτήρια την άποψή της. Κρίθηκε και απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Ας δείξουμε σεβασμό στα δικαιώματα όλων γιατί η δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκδικείται . Αυτό τη διαφοροποιεί από τους εχθρούς της.

Ας δείξουμε σεβασμό στους παράγοντες της δίκης, τους δικηγόρους, που έδωσαν μια μάχη 5,5 χρόνια. Οι υπερασπιστές είναι ένας ιερός κανόνας μιας δίκης.

Κυρίως ας δείξουμε σεβασμό στη Μάγδα Φύσσα που είναι ΤΟ ιερό πρόσωπο αυτής της διαδικασίας.

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ