Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Παναγιώτης Στάθης : Από την τρίγωνη τυρόπιτα στην άρνηση μάσκας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης : Από την τρίγωνη τυρόπιτα στην άρνηση μάσκας

Θυμάμαι το 2014 μια ανακοίνωση 15μελούς που αναφερόμενο στα αιτήματα της κατάληψης του σχολείου ανέφερε «…θεωρούμε, όμως, χρέος μας να επισημάνουμε πως στόχος αυτής της κατάληψης δεν είναι να γίνει η τυρόπιτα από στρογγυλή, τρίγωνη…».

Ο αστικός μύθος λέει πως πάντα στα αιτήματα των καταλήψεων ήταν και το σχήμα της τυρόπιτας, ένα «αίτημα» που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον για να απαξιώσει τα υπόλοιπα, σοβαρά ή μη ζητήματα τα οποία απασχολούσαν το μαθητικό κίνημα.

Από τη γραφικότητα όμως του αιτήματος της τρίγωνης τυρόπιττας, μέχρι την επικινδυνότητα της κατάληψης για τη μη χρήση μάσκας, η απόσταση είναι τεράστια. Η είδηση στα ΜΜΕ πως γίνονται καταλήψεις σε όλη τη χώρα (και) με αυτό το αίτημα, είναι σοβαρή, εξ ου και η παρέμβαση εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές διεκδικούν τη μη χρήση της μάσκας , την αύξηση του αριθμού του προσωπικού καθαριότητας και τη μείωση των πολυπληθών τμημάτων, καθώς σε κάθε τμήμα τώρα φοιτούν 20 μαθητές. Όλοι όμως στεκόμαστε στο πρώτο και όχι στα δυο επόμενα και λογικά αιτήματα. Γιατί απλώς το πρώτο ενέχει μια σοβαρή και επικίνδυνη λογική.

Σχολικές μονάδες σε Κρήτη, Αχαΐα, Μαγνησία, Καβάλα και άλλες περιοχές έχουν ήδη βάλει «λουκέτο», καθώς οι μαθητές διαμαρτύρονται για τη χρήση μάσκας.

Υπό κατάληψη βρίσκονται και 14 σχολεία στο νομό Ηρακλείου Κρήτης.

Δεν λέω, δικαίωμα είναι η κατάληψη, ύψιστο δικαίωμα όμως η προστασία της δημόσιας υγείας. Αδιαπραγμάτευτο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ