Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Παναγιώτης Στάθης : Αυτό είναι «σεβασμός» : Πρώτα αίτηση εξαίρεσης και μετά … Λαγός στις Βρυξέλλες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης : Αυτό είναι «σεβασμός» : Πρώτα αίτηση εξαίρεσης και μετά … Λαγός στις Βρυξέλλες

Κατά αρχήν είναι δικαίωμα του Γιάννη Λαγού να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο επι 5,5 χρόνια παρά μόνον στην απολογία του. Δικαίωμά του ήταν να έρθει χθες και να κάνει Κούγκι το δικαστήριο , υποβάλλοντας αίτηση εξαίρεσης. Δικαίωμά του να χτίζει και νομική επιχειρηματολογία για να προσπαθήσει να μπλοκάρει την άρση της ασυλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου προβάλλοντας δηλώσεις πολιτικών εκτός δικαστηρίου.

Δικαίωμά του να μιλάει για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, αν και όσα για τα οποία καταδικάστηκε- όσα κυρίως είχε κατά καιρούς πει δημόσια-  μιλούν για το αντίθετο.

Δικαίωμά του να εμφανίζεται και ως (αυτοχρησμένος) ηγέτης του χώρου του, βλέποντας- ό ίδιος- προφανώς «κενό εξουσίας». Με δηλώσεις εξ ονόματος και των 68 κατηγορουμένων (πλην Ρουπακιά φυσικά). Του Μιχαλολιάκου συμπεριλαμβανομένου και άλλων με τους οποίους «χώρισε» όχι και με τον καλύτερο τρόπο, όταν αρχικά εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με την Χρυσή Αυγή και εν συνεχεία ανεξαρτητοποιήθηκε ιδρύοντας δικό του φορέα.

Δικαίωμά του τελικά να κάθεται μια μέρα στο δικαστήριο και την επομένη να μπαίνει στο αεροπλάνο της γραμμής και να γυρνάει ως κύριος στις Βρυξέλλες. Ως έχων ασυλία Ευρωβουλευτής.

Δικαίωμα βέβαια και του συνηγόρου πολιτικής Αγωγής Κώστα Παπαδάκη να σχολιάσει «Λαγός όνομα και πράγμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ