Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Παναγιώτης Στάθης: Διευθύντρια σχολείου έστειλε έγγραφο ότι διαθέτει επιπλέον αίθουσα στο σχολείο της και δεν της απάντησαν καν!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Διευθύντρια σχολείου έστειλε έγγραφο ότι διαθέτει επιπλέον αίθουσα στο σχολείο της και δεν της απάντησαν καν!

Η κυβερνητική παραδοχή πως δεν υπάρχει δυνατότητα και χρόνος να ανευρεθούν επιπλέον αίθουσες, ή έστω τόσες ώστε να  χωριστούν πολυπληθή τμήματα 20-25 παιδιών σε σχολεία σε μικρότερα, είναι μια δυσάρεστη  μεν αλλά –πιθανόν – ρεαλιστική παραδοχή. Αντιεπιστημονική, σύμφωνα με όσα λένε οι επιστήμονες και δημόσια πλέον, αλλά ρεαλιστική στο επίπεδο που στην εξίσωση μπήκε η επείγουσα ανάγκη ανοίγματος των σχολείων.

Αυτό όμως είναι η μια πλευρά της εικόνα. Η άλλη έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το ζήτημα πιο υπηρεσιακά. Γιατί προφανώς , άλλο είναι να μην έχεις αίθουσες , άλλο να μην θες να τις χρησιμοποιήσεις και να αρνείσαι αιτιολογημένα (για λόγους πλήρωσης κριτηρίων λειτουργίας, έλλειψης προσωπικού κλπ.)   και άλλο να ΜΗΝ απαντάς καν!

Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό, δεν ξέρω βέβαια αν είναι και αντιπροσωπευτικό για το τι συνέβη σε ευρύτερο επίπεδο.

Διευθύντρια Λυκείου της Νέας Σμύρνης έστειλε έγγραφο στις 2 Σεπτεμβρίου έγγραφο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας που μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεδομένης της κυβερνητικής τοποθέτησης ότι «δεν υπήρχε χρόνος ανεύρεσης επί πλέον αιθουσών , ώστε να έχουμε λιγότερους μαθητές  ανά τμήμα, ΓΙΑΤΙ δεν γίνεται αποδεκτό το αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας για σπάσιμο των πολυπληθών τμημάτων τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα στο σχολείο μας; Γιατί δεν αξιωθήκαμε τουλάχιστον μιας αιτιολογημένης άρνησης;»

Η ποιοτική διαφορά που εξοργίζει είναι ότι η Διεύθυνση δεν απάντησε καν (τουλάχιστον προς το παρών).

Αυτό είναι που σε κάνει έξω φρενών….

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ