Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Έχασα το μέτρημα με τις αθωώσεις για εξοπλιστικά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Έχασα το μέτρημα με τις αθωώσεις για εξοπλιστικά

Η πολύ διαφήμιση συγκεκριμένων υποθέσεων κάνει κακό στο τέλος στην ίδια την υπόθεση. Αυτό είναι πάγια δικαστηριακή αρχή. Το ξέρουν όλοι, κι όμως στο τέλος της ημέρας κάνουν τους έκπληκτους.

Αλήθεια πόσοι τόνοι μελάνι έχουν χυθεί για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Δεν μπορεί μεν κανείς να αμφισβητήσει πως εκεί έγινε το μεγάλο πάρτι στις πλάτες του φορολογούμενου πολίτη. Υπήρξαν και αποτελέσματα και καταδίκες και επιστράφηκαν κάποια χρήματα. Ελάχιστα σε σχέση με αυτά που έκαναν φτερά ή μας έλεγαν τα κατηγορητήρια. Κι εδώ έρχεται το ερώτημα: Μήπως τελικά τα κατηγορητήρια (κάποια όχι όλα) ήταν «παραφουσκωμένα» σε σχέση με τα υπάρχοντα στοιχεία; Μήπως;

Γιατί ξέρετε οι δικαστές οφείλουν να δικάζουν με στοιχεία κι όχι με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, με τι πιστεύουν ή εκτιμούν. Αλλά με τι αποδείχτηκε.

Είναι δε συγκεκριμένες περιπτώσεις ερευνών που τελικά καταβαραθρώθηκαν. Και είχαν γίνει από συγκεκριμένους ανθρώπους , πολυδιαφημισμένους εκείνη την περίοδο. Μήπως τελικά δεν είχαν την δικαστηριακή ικανότητα να σχηματίσουν δικογραφίες στέρεες και με σοβαρά στοιχεία;

Αυτό είναι κάτι που οφείλει να απασχολήσει την κορυφή της Δικαιοσύνης όσον αφορά τις επιλογές προσώπων.

ΥΓ. Τα θυμήθηκα όλα αυτά μαθαίνοντας πως ο επιχειρηματίας Θ. Λιακουνάκος αθωώθηκε για τρίτη φορά σε ισάριθμες υποθέσεις εξοπλιστικών. Καμία ζημία για το δημόσιο, είπε το δικαστήριο.

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ