Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Γιατί έφαγαν μαζί ο Παπαγγελόπουλος με τον εισαγγελέα Αθανασίου;(2)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Γιατί έφαγαν μαζί ο Παπαγγελόπουλος με τον εισαγγελέα Αθανασίου;(2)

H δράση φέρνει αντίδραση. Η ερώτηση , onair , του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου προς τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα (και νυν εισαγγελέα Εφετών και φίλο του, όπως λέει) Παν. Αθανασίου ήταν μια όταν αναφέρθηκαν οι καταγγελίες περί πιέσεων που του ασκούσε:  «Τότε, γιατί με παρακάλεσε και με πίεσε ο κ. Αθανασίου να φάμε μαζί ένα μεσημέρι λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα, σε δημόσιο χώρο , παρουσία κι άλλων προσώπων, για να με ευχαριστήσει; »

Είχε προηγηθεί η επισήμανση εκ μέρους δημοσιογράφων πως δεν είναι αφύσικο να φοβάται κάποιος έναν υπουργό (ακόμα κι αν είναι εισαγγελέας) και τη στοχοποποίηση του και ως εκ τούτου να μην επιλέγει τη δημόσια καταγγελία.

Ρώτησα λοιπόν και έμαθα, καθώς πηγές από το περιβάλλον του κ. Αθανασίου είχαν διάθεση να απαντήσουν. Με πληροφόρησαν πως πράγματι είχε προσκληθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος σε δημόσια συγκέντρωση προσώπων από τη Δικαιοσύνη ή άλλους τομείς της κοινωνίας, στις αρχές του 2017 , με αφορμή την πρωτιά του γιού του κ. Αθανασίου στις εξετάσεις για την είσοδό του στη Σχολή Δικαστών. Δηλαδή πως δεν ήταν προσωπική πρόσκληση για «ευχαριστίες» ή κάτι άλλο, αλλά ανοιχτή κοινωνική εκδήλωση πολλών ατόμων πόυ δεν είναι ντε και καλά και φίλοι μεταξύ τους. Άλλωστε μου επισήμαναν δυο πράγματα: Πρώτον ότι εκείνη την περίοδο υπήρχε μια τυπική- θεσμική σχέση μεταξύ τους διότι οργανωνόταν η δομή της Οικονομικής Εισαγγελίας, και αρμόδιος της Γ.Γ καταπολέμησης της Διαφθοράς ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Δεύτερον πως η μεγάλη σύγκρουση ήρθε τον Απρίλη του 2017 με αφορμή μια ανοιχτή δικογραφία οικονομικού αντικειμένου. Από εκεί υπήρξε η μεγάλη ρήξη. Στο ερώτημα γιατί δεν υπήρξε αντίδραση εκ μέρους όταν έγιναν όσα κατήγγειλε, η απάντηση , των ίδιων ανθρώπων, ήταν πως προτίμησε να κάνει τη δουλειά του, να παραβλέψει τις πιέσεις και να κάνει τελικά το αντίθετο από αυτό που του ζήτησε να κάνει.

Οσο για το αν ήθελε να παραμείνει οικονομικός εισαγγελέας, η απάντηση των ίδιων πηγών,  είναι πως προφανώς και ήθελε , αφού ουσιαστικά «έστησε» ολόκληρη τη δομή της εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος.

«Α, και που είσαι, μην ακούς αυτά τα περί φιλίας. Ως ζευγάρια είχαν βρεθεί μια – δυο φορές, προς τα τέλη της δεκαετίας του 2000, όταν ο Παπαγγελόπουλος ήταν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Έκτοτε ουδέν», μου είπαν οι ίδιοι άνθρωποι.

Αυτά μου είπαν, αυτά λέω…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ