Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Γιατί έφαγαν μαζί ο Παπαγγελόπουλος με τον εισαγγελέα Αθανασίου;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Γιατί έφαγαν μαζί ο Παπαγγελόπουλος με τον εισαγγελέα Αθανασίου;

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Παν. Αθανασίου ήταν καταπέλτης στη Βουλή για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο. Μίλησε ευθέως για παρεμβάσεις του πρώην υπουργού σε σειρά υποθέσεων. Για παρεμβάσεις με στόχευση ακόμα και ενοχοποίησης προσώπων, όπως είπε. Για σοβαρές υποθέσεις, όχι όμως για την Novartis. Θα μου πείτε ο κ. Αθανασίου δεν ασχολήθηκε ποτέ με την Novartis ως εισαγγελέας. Ούτε είχε ακούσει ποτέ για το προσωνύμιο Ρασπούτιν. Η κατάθεσή του όμως ήταν εξαιρετικά επιβαρυντική για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό, γιατί προστέθηκε στις ήδη υφιστάμενες των συναδέλφων του , λειτουργώντας πολλαπλασιαστικά.

Γιαυτό προχθές ο κ. Παπαγγελόπουλος έστρεψε τα πυρά του προς τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα θέτοντας έναν λογικοφανή προβληματισμό: Αν ο κ.Αθανασίου, είπε ο πρώην υπουργός , λέει ψέματα τότε έχει διαπράξει προφανώς ψευδορκία. Γεγονός ηθικά και ποινικά καταδικαστέο, κυρίως για εισαγγελέα. Αν λέει αλήθεια, τότε υποκύπτοντας , λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος, στις πιέσεις του, έχει διαπράξει παράβαση καθήκοντος . Και κατάχρηση εξουσίας εφόσον δεν επεδίωξε τη δίωξη του τότε υπουργού , καταγγέλοντάς τον για τις παράνομες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις του σε εκκρεμείς δικαστές υποθέσεις.

Όταν μάλιστα πιέστηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος από τους δημοσιογράφους, πως δεν είναι αφύσικο να φοβάται κάποιος έναν υπουργό (ακόμα κι αν είναι εισαγγελέας) και τη στοχοποποιηση, έθεσε ένα κομβικό ερώτημα: «Τότε» , είπε, «γιατί με παρακάλεσε και με πίεσε ο κ. Αθανασίου να φάμε μαζί ένα μεσημέρι λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα, σε δημόσιο χώρο , παρουσία κι άλλων προσώπων, για να με ευχαριστήσει; ».

Γιατί τα γράφω αυτά; Γιατί απλώς οφείλω να επισημάνω πως όσο προχωρά η υπόθεση της Novartis (η οποία βέβαια πρέπει να προχωρήσει για να αποκαλυφθεί η αλήθεια) θα βγαίνουν πολλά άπλυτα στη φόρα. Τόσα πολλά που η πληγή στη Δικαιοσύνη θα κάνει πολλά χρόνια να κλείσει. Γιατι τελικά ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης είναι η Δικαιοσύνη και η κλονισμένη εμπιστοσύνη του πολίτη σε αυτή.

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ