Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Γιατί είμαι αισιόδοξος για το 2021

Γιατί εν τέλει είναι Πρωτοχρονιά και όπως μου είπε κάποτε ένας έξυπνος άνθρωπος «ακόμα και στα συντρίμμια μπορεί να βρεις την ευτυχία».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Γιατί είμαι αισιόδοξος για το 2021

Για να πεις καλή χρονιά, πρέπει τουλάχιστον να έχεις καλή διάθεση. Δύσκολο θα μου πει κάποιος όταν δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν γύρω μας καθημερινά, όταν η πάλη για την επαναφορά στην υγειονομική καθημερινότητα είναι δύσκολη και επίπονη.

Παρόλα αυτά επιλέγω πάντα να κοιτώ τα πράγματα με – έστω ουτοπική- αισιοδοξία:

-Γιατί αρνούμαι μετά από 10 χρόνια μνημονίων να αποδεχτώ ότι η γενιά μας δεν δικαιούται μια ανάσα

-Γιατί αρνούμαι να αποδεχτώ πως όλοι εμείς που μεγαλώσαμε μέσα στην κρίση, που χάσαμε τα πιο παραγωγικά χρόνια μας μέσα σε αυτή, θα εγκλωβιστούμε σε μια αέναη μέγγενη χωρίς τέλος.

-Γιατί μπορεί να υπολείπεται η εμπιστοσύνη μου στους εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας, πλην δεν υπολείπεται στην δυναμική δυνατότητα του νεοέλληνα, την εφευρετικότητά του και κυρίως στο μυαλό του.

-Γιατί ο αγώνας αυτή τη στιγμή είναι να μείνουμε ζωντανοί και μετά μπορούμε να τσακωθούμε ήσυχοι για ζητήματα όπως το φανελάκι του Τσιόδρα ή οτιδήποτε άλλο θεωρούμε σημαντικό.

-Γιατί για κάθε κυβερνητικό στέλεχος που έσπευσε να πάρει τη θέση ενός υγειονομικού και να εμβολιαστεί πιο γρήγορα , προσωπικά επιλέγω τον υγειονομικό που συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του ενώ δεν πήρε «μπόνους», ούτε καν έκτακτο βοήθημα.

-Γιατί εν τέλει είναι Πρωτοχρονιά και όπως μου είπε κάποτε ένας έξυπνος άνθρωπος «ακόμα και στα συντρίμμια μπορεί να βρεις την ευτυχία».

Γιατί μην ξεχνάμε πως τα ζητούμενα της ζωής είναι τελικά η Υγεία και η Ευτυχία.

Ολοι εμείς στο dikastiko.gr τα ευχόμαστε και τα δυο απλόχερα σε όλους σας…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ