Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Παναγιώτης Στάθης: Η ώρα των δικαστών – Η οφειλή τους προς τους συνταξιούχους

Η δικαιοσύνη εκτός από δίκαιη , οφείλει να είναι και σαφής: Ας τελειώνουμε με τα αναδρομικά. Ας τελειώνουμε με την κοροϊδία, ανεξάρτητα αν αυτή έχει νομικό ή πολιτικό μανδύα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Η ώρα των δικαστών – Η οφειλή τους προς τους συνταξιούχους

Τα μαύρα χρόνια των μνημονίων, την πλήρωσαν άπαντες. Ή σχεδόν άπαντες: Μισθωτοί, συνταξιούχοι, νέοι, μεγαλύτεροι , η μεσαία τάξη, τα χαμηλά εισοδήματα . Ήταν μια κρίση που αναδιαμόρφωσε την ίδια την κοινωνία, που επέτεινε την κρίση αξιών.

Αυτά τα χρόνια οι δικαστές, κυρίως του Συμβουλίου Επικρατείας βρέθηκαν στην – εκτιμώ- δυσάρεστη θέση να πρέπει να “νομιμοποιήσουν” περικοπές μισθών και συντάξεων, περικοπές εν τέλει που κόστισαν σε όλους.

Πάντα προέταξαν το αποκαλούμενο δημόσιο συμφέρον, τον προϋπολογισμό του Κράτους, εν ολίγοις, τα δημόσια οικονομικά, την ανάγκη να μπει τάξη στη χώρα. Προτάχθηκε το δημόσιο συμφέρον έναντι του ατομικού. Αλλά πίσω από κάθε “ατομικό συμφέρον” υπάρχει μια ή και περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Αντιλαμβάνομαι πως τα χρόνια της κρίσης υποχωρούν δικαιώματα. Αντιπαρέρχομαι την κριτική πως οι δικαστές για τα του οίκου τους φρόντισαν να επανέλθουν μισθολογικά.

Είναι όμως η στιγμή να βάλουν ένα τέλος στην κοροϊδία των συνταξιούχων. Αυτών που δικαιώνουν με τη μια απόφαση και ξε- δικαιώνουν με την άλλη. Που για να βρουν το δίκιο τους πρέπει να εμπλέκονται σε αλλεπάλληλες δικαστικές διαμάχες για τα αυτονόητα.

Δίκες ολόκληρες για να ερμηνεύσουν μια προηγουμένη δίκη.

Η δικαιοσύνη εκτός από δίκαιη , οφείλει να είναι και σαφής: Ας τελειώνουμε με τα αναδρομικά. Ας τελειώνουμε με την κοροϊδία, ανεξάρτητα αν αυτή έχει νομικό ή πολιτικό μανδύα…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ