Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Κάνε το καλό και …. φάε την αγωγή στα μούτρα….

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Κάνε το καλό και …. φάε την αγωγή στα μούτρα….

Συγνώμη αλλά είναι εξοργιστικό: Να κάνεις το σωστό και να σε τρέχουν κιόλας. Και κερατάς και δαρμένος δηλαδή. Η περίπτωση της γυναίκας που ανήρτησε στο facebook τη φωτογραφία ενός αυτοκινήτου που ειχε παρκάρει σε θέση ΑΜΕΑ και τωρα καλείται να αντιμετωπίσει μια αγωγή αποζημίωσης 70.000 ευρω για παραβίαση προσωπικών δεδομένων είναι μια πολυ χαρακτηριστική περίπτωση.

Η γυναίκα είπε στον οδηγό να πάρει το αυτοκίνητο και πως θα αναρτήσει τη φωτογραφία και πήρε, όπως λέει, την απάντηση «κάνε ότι θες». Δεν ξέρω (ή κι αν την ξέρω δεν εχει σημασία ) την απάντηση στο ερώτημα αν είναι δόκιμο να δημοσιοποιείται η πινακίδα του αυτοκινήτου. Όμως δεν ψάχνω αυτή την απάντηση: Ψάχνω να βρώ μέσα μου την συσσωρευμένη οργή να φωνάξω «έ όχι κι έτσι ρε παιδιά», και αυτή η φωνή να πολλαπλασιαστεί από δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες άλλους. Που θα θέσουν ως πρόταγμα την κοινωνική ευαισθητοποίηση και τους ενεργούς πολίτες. Αυτούς που μιλούν και οχι αυτούς που σιωπούν.

Γιατί ο κίνδυνος είναι να συμβεί αυτό που ερωτήθη στον τηλεοπτικό αέρα η γυναίκα αυτή. Αν δηλαδή μετά από όλα αυτά, θα αντιδρούσε ξανά έτσι σε μια τέτοια περίπτωση. Και απάντησε πολύ ειλικρινά , «νομίζω πως όχι».

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr