Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Παναγιώτης Στάθης: Καθυστερημένη δικαιοσύνη ή καθυστερημένοι δικαστές;

Βέβαια για να μην βαυκαλιζόμαστε αυτό ήταν πάντα το μεγάλο πρόβλημα της Δικαιοσύνης. Δεν είναι ούτε χθεσινό, ούτε προχθεσινό. Και η αλήθεια βέβαια βρίσκεται κάπου στη μέση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Καθυστερημένη δικαιοσύνη ή καθυστερημένοι δικαστές; dikastiko.gr

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Ιδού το βασικό φιλοσοφικό ερώτημα της εποχής. Γιατί από την κόντρα των ημερών περί του ποιος φταίει για τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη αυτό που κατάλαβα είναι όπως είτε φταίνε οι δικαστές (για τους μισούς) είτε η κυβέρνηση και το υπουργείο για τους άλλους. Συγνώμη που θα σας το πω και θα σας ξυπνήσω από κάποιο πιθανό ροζ συννεφάκι αλλά τους πολίτες που κατα- ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια τους ρωτήσατε;

Γιατί εν τέλει ποσώς τους ενδιαφέρει ποιος φταίει. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να λυθεί το πρόβλημα. Για τα υπόλοιπα αδιαφορούν . Κι όχι από έλλειψη ενσυναίσθησης αλλά γιατί πλέον είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα ώστε η απαίτηση είναι απλώς να λυθεί.

Βέβαια για να μην βαυκαλιζόμαστε αυτό ήταν πάντα το μεγάλο πρόβλημα της Δικαιοσύνης. Δεν είναι ούτε χθεσινό, ούτε προχθεσινό. Και η αλήθεια βέβαια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Προφανώς και έχουν δίκιο όσοι λένε πως υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις από συγκεκριμένους δικαστές, που έχουν κάνουν πάγια πρακτική τις καθυστερήσεις, οι οποίοι υποθάλπονται και τελικά το μάρμαρο το πληρώνουν συνάδελφοί τους που είναι ικανοί και ευσυνείδητοι.

Προφανώς κι έχουν δίκιο βέβαια και οι δικαστές που λένε πως αφενός υπάρχει έλλειψη προσωπικού και υποδομών και ζητούν βοήθεια απο το Κράτος. Ένα Κράτος επίσης που παγίως ζητά και δεν δίνει.

Τελικά λοιπόν ποιος πληρώνει το μάρμαρο; Ο πολίτης. Στο όνομα του οποίου, παγίως, άπαντες ομνύουν. Ως ψευδομάρτυρες βέβαια…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ