Παναγιώτης Στάθης: Μα θα άλλαζε άποψη ο ίδιος εισαγγελέας για το Μάτι;

Ομολογώ πως μου προκάλεσε έκπληξη , παρά το γεγονός ότι αντιλαμβάνομαι τους λόγους που έγινε. Ο εισαγγελέας Κων/νος Σπυρόπουλος, ήταν εξ αυτών που άσκησε την αρχική δίωξη για την τραγωδία με τους 102 νεκρούς στο Μάτι τον Μάρτιο του 2019. Χθες αρνήθηκε να ασκήσει δίωξη για κακούργημα , μετά από σχετικό αίτημα του ανακριτή. Η […]

NEWSROOM

Ομολογώ πως μου προκάλεσε έκπληξη , παρά το γεγονός ότι αντιλαμβάνομαι τους λόγους που έγινε. Ο εισαγγελέας Κων/νος Σπυρόπουλος, ήταν εξ αυτών που άσκησε την αρχική δίωξη για την τραγωδία με τους 102 νεκρούς στο Μάτι τον Μάρτιο του 2019. Χθες αρνήθηκε να ασκήσει δίωξη για κακούργημα , μετά από σχετικό αίτημα του ανακριτή.

Η έκπληξη έχει να κάνει με το γεγονός ότι ανάλαβε ο ίδιος εισαγγελέας να αποφανθεί, παρά το γεγονός ότι ήδη είχε εκφράσει άποψη. Και ήταν πως πρόκειται για πλημμελήματα.

Αντιλαμβάνομαι πως η επιλογή έχει να κάνει με το γεγονός ότι είχε γνώση της δικογραφίας.

Επίσης πως – προφανώς – θα μπορούσε να αλλάξει άποψη αν του παρουσίαζαν στοιχεία ακράδαντα που να στοιχειοθετούν κακούργημα.

Το ερώτημα είναι του τα παρουσίασαν;

Ο ανακριτής για να το ζητήσει προφανώς θεωρεί πως είχε επαρκή στοιχεία. Ο εισαγγελέας απάντησε όχι.

Όλα αυτά είναι καλά και προφανώς νομικά ορθά. Απλά η απορία μου είναι άλλη. Στη χήρα Φύτρου, τι θα πουν; Ότι διαφωνούν ανακριτής και εισαγγελέας;

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ