ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Παναγιώτης Στάθης: Μάσκες και μασκαράδες (τα «εκλογικά» χαμόγελα για το σοβαρό λάθος του προέδρου του ΔΣΑ)

Το λάθος είναι λάθος χωρίς αστερίσκους. Επισημαίνεται ξεκάθαρα και αναλαμβάνεται η ευθύνη του. Ο Δημήτρης Βερβεσός το έπραξε λέγοντας “mea culpa” και αναλαμβάνει το κόστος της δημόσιας φθοράς που του προκαλεί η δημοσιοποίηση σκηνών οι οποίες απάδουν από τη χρονική συγκυρία που βιώνουμε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης:  Μάσκες και μασκαράδες (τα «εκλογικά» χαμόγελα για το σοβαρό λάθος του προέδρου του ΔΣΑ)

Ο Δημ. Βερβεσός κατά τη γνώμη μου, είναι καλός πρόεδρος των δικηγόρων. Μαχητικός , διεκδικητικός και με αποτελέσματα σε μια δύσκολη εποχή.

Κριτική μπορεί να του κάνει κάποιος για πολλά πράγματα, κυρίως οι συνάδελφοί του όπως οι απόψεις τους αποτυπώνονται και στις δικηγορικές ομάδες στα σόσιαλ μίντια, όσο και σε αυτό εδώ το site, αλλά το ισοζύγιο είναι θετικό. Για αυτά βέβαια θα κριθεί την επόμενη μέρα, για αυτά κρίνεται και τώρα.

Όμως υπάρχουν παράπλευρα ζητήματα :

Το λάθος είναι λάθος χωρίς αστερίσκους. Επισημαίνεται ξεκάθαρα και αναλαμβάνεται η ευθύνη του. Ο Δημήτρης Βερβεσός το έπραξε λέγοντας “mea culpa” και αναλαμβάνει το κόστος της δημόσιας φθοράς που του προκαλεί η δημοσιοποίηση σκηνών οι οποίες απάδουν από τη χρονική συγκυρία που βιώνουμε. Μάλιστα θεωρώ πως οι εικόνες αυτές δεν συνάδουν ούτε με άλλες περιόδους, λιγότερο δύσκολες, απλώς γιατί ούτε ο χώρος είναι ο ενδεδειγμένος ούτε η σκηνή, σε αντιδιαστολή με το γεγονός ότι εκεί έξω υπάρχουν δικηγόροι που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης.

Ούτε βέβαια είναι επαρκής η αιτιολογία της μικρής συγκέντρωσης ατόμων από το οικογενειακό και στενό επαγγελματικό περιβάλλον του, ούτε βέβαια ότι ο ίδιος φορούσε διαρκώς μάσκα.

Και δικαίως, γιατί αυτή είναι η δουλειά της, η Εισαγγελία παρενέβη. Ενας λόγος παραπάνω όταν μιλάμε για συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης. Να πληρώσει και το πρόστιμο, αν θέλετε να πάει και στο πειθαρχικό του Συλλόγου αν αυτό απαιτείται. Να κριθεί για όλα.

Σε όλα όμως υπάρχει ένα όριο κοινής λογικής. Και δεν αναφέρομαι στην δημόσια κριτική που δικαίως δέχεται ο κ. Βερβεσός, επωνύμως μάλιστα από συναδέλφους του. Αυτό είναι το τίμημα του να κατέχεις της θέση του προέδρου του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας.

Αναφέρομαι στην ευδιάκριτη, με γυμνό μάτι, ενορχήστρωση της επίθεσης σε βάρος του, μεταξύ συγκοινωνούντων δοχείων, τα οποία, κατά τα ψέματα , τα γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Το να ζητάς την κεφαλή του επί πίνακι κραυγάζει πως υπερβάλλεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ότι δρας επι σκοπώ: Και αυτός είναι ξεκάθαρος, κυρίως στα μάτια των δικηγόρων, πως είναι ο εκλογικός σκοπός του επόμενου χρόνου. Προφανώς όμως ούτε αυτό είναι καλή υπηρεσία στο δικηγορικό σώμα.

Ο Δημ. Βερβεσός δεν πρόσφερε καλές υπηρεσίες στο σώμα με την δημόσια αναπαραγωγή των σκηνών στο γραφείο του.

Ας κριθεί όμως για αυτό κι όχι γιατί πρέπει να κοντύνει εκλογικά.

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ