Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Παναγιώτης Στάθης: Μια «διπλωματική» και «νομική» βόμβα στο ΣτΕ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Μια «διπλωματική» και «νομική» βόμβα στο ΣτΕ

Η διπλωματική και νομική , κινούμενη, βόμβα εδώ και 2 χρόνια στην Ελλάδα έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Αλεξάντερ Βίνικ, είναι Ρώσος υπήκοος και είναι ευρέως γνωστός ως mr Bitcoin.

Η απόφαση του Κώστα Τσιάρα να υπογράψει την εκδοσή του πρώτα στη Γαλλία, μετά στις ΗΠΑ και τελευταία στη Ρωσία, έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις κυρίως από τη Ρωσία, της οποίας είναι υπήκοος και κυρίως είναι η χώρα που – και ο ίδιος- θέλει να καταλήξει.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα θέμα που «καίει» και κυρίως χτυπάει ως ηλεκτρονικό ρεύμα όλους τους – πολιτικούς- συνομιλητές. Για ευνόητους- διπλωματικούς- λόγους.

Αλήθεια είναι επίσης πως το ίδιο συναίσθημα προκαλούσε και στην προηγούμενη κυβέρνηση. Λέγεται μάλιστα πως ο τότε υπουργός Μιχ. Καλογήρου είχε βρεθεί σε ένα ιδιότυπο «μπραντεφέρ» μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ με εκατέρωθεν πιέσεις και εκφράσεις ενόχλησης όταν είχε δει τον Ρώσο Γενικό Εισαγγελέα και λέγεται πως του έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το ζητούμενο είναι πως τμήμα του ΣτΕ, αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση ως τον Μάρτιο για να κριθεί η προσφυγή του Βίννικ κατά της απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης, όμως η πρόεδρος του ΣτΕ το έφερε στην Ολομέλεια και το προσδιόρισε προς εκδίκαση στις 10 Ιανουαρίου. Τι θα γίνει εκεί;

Ένα νέο θρίλερ, λέω εγώ…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ