Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: O Άκης – Το σύμβολο μιας άλλης εποχής που αδίκησε τον εαυτό του

Ο κρατούμενος των φυλακών για περίπου 7 χρόνια, για μερικές ψήφους δεν έγινε πρωθυπουργός της χώρας. Αυτή η πτώση, απο την κορυφή της πολιτικής, στο ναδίρ της απαξίωσης, συμβολίζει ουσιαστικά την κατακρήμνιση όλων όσων πίστεψαν οι Έλληνες (ή μεγάλη μερίδα τους) στα χρόνια των μνημονίων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: O Άκης – Το σύμβολο μιας άλλης εποχής που αδίκησε τον εαυτό του

Είναι πράγματι τέλος εποχής: Ο Ακης (ένας από τους λίγους πολιτικούς στη χώρα που τον φώναζαν με το μικρό του όνομα) και όλα όσα συμβόλιζε δεν υπάρχουν πια. Την Τρίτη θα γραφτεί ο επίλογος, ο βιολογικός. Αλλά ουσιαστικά ο επίλογος ειχε γραφτεί ένα άλλο πρωινό, λιγο πριν το Πάσχα του 2012, όταν ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, του ανακοίνωσε πως θα οδηγηθεί στις φυλακές, κατηγορούμενος για το πιο ατιμωτικό αδίκημα για έναν πολιτικό: ότι δωροδοκήθηκε, ότι πήρε μαύρο χρήμα για τα εξοπλιστικά.

“Σας παρακαλώ, το απόγευμα έχω ραντεβού”, φέρεται να είχε απαντήσει τότε , δείγμα της αδυναμίας να κατανοήσει πως πλεον βρισκόταν στη δίνη μιας περιπέτειας που δεν τελείωσε ποτέ. Ο κρατούμενος των φυλακών για περίπου 7 χρόνια, για μερικές ψήφους δεν έγινε πρωθυπουργός της χώρας. Αυτή η πτώση, απο την κορυφή της πολιτικής, στο ναδίρ της απαξίωσης, συμβολίζει ουσιαστικά την κατακρήμνιση όλων όσων πίστεψαν οι Έλληνες (ή μεγάλη μερίδα τους) στα χρόνια των μνημονίων .

Ο Ακης ήταν ένας από αυτούς. Ήταν το δεξί χέρι του Ανδρέα Παπανδρέου, κορυφαίος υπουργός, ένα προσωπο που έπαιξε όσο λίγοι ρόλο στη μεταπολίτευση. Ηταν όμως και το πρόσωπο πάνω στο οποίο προσωποποιήθηκε η αποδόμηση μιας ολόκληρης πολιτικής γενιάς και απαξιώθηκε η πολιτική συνολικά.

Ήταν μόνο ο Ακης; Προφανώς όχι. Αδικήθηκε ο Ακης, θα ρωτήσει κάποιος; Σίγουρα πριν απο όλα, ο ίδιος αδίκησε τον εαυτό του.

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ